Ràdio Montblanc

El Museu Comarcal renova l’espai Palau Ferré amb noves obres de l’artista

Just aquesta setmana s'ha complert el centenari del naixement del pintor, escultor i ceramista montblanquí

El 24 d’agost de 1921 naixia Maties Palau Ferré. Just aquesta setmana s’ha complert el centenari del seu naixement, i la seva família continua impulsat els actes del seu centenari. L’objectiu és posar en valor l’extens llegat de l’artista montblanquí amb exposicions i actes arreu del país, a ciutats i pobles on Palau Ferré havia treballat o on hi tenia alguna vinculació.

Però també al seu Montblanc natal s’impulsen activitats. Aquesta mateixa setmana, just quan s’ha complert el centenari del seu naixement, s’ha renovat l’espai dedicat a l’artista al Museu Comarcal de la Conca de Barberà. La sala d’art acull, des de fa dos anys, obres de Palau Ferré, i just aquesta setmana s’ha renovat, amb noves obres. Francesc Marco Palau, comissari any Palau Ferré i besnebot de l’artista, destaca la importància de vincular l’obra amb Montblanc, però també amb la resta del país.

Les obres de Maties Palau Ferré s’han pogut veure a desenes de pobles i ciutats del país. Fins acabar l’any, encara queden diverses exposicions temàtiques, vinculades a altres indrets del territori. Però també s’impulsarà un projecte amb les escoles de la Conca per treballar amb els alumnes el llegat de l’artista.

Un centenari que està servint per tornar a posar d’actualitat l’obra de l’artista montblanquí més internacional. Una obra característica per les seves figures femenines d’ulls ametllats, de colors vius i també d’un sol traç.

La vintena d’exposicions que s’han programat han posat de relleu que l’art de Maties Palau Ferré té encara molt recorregut.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp