El Museu de la Vida Rural canvia de nom i obre una seu a Barcelona

Es dirà Museu Terra

Museu Terra. Aquest serà el nou nom de l’actual Museu de la Vida Rural situat a l’Espluga de Francolí. El canvi es farà efectiu aquest mes de gener amb la intenció de reflectir l’evolució del món rural i l’aportació del museu al debat sobre la sostenibilitat.

La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, explica el perquè d’aquest canvi

D’altra banda, el Museu Terra obrirà una sala a Barcelona. La Fundació Carulla estrena nova seu al barri del Poblenou i inclourà un apartat del museu per posar en valor el món rural i la sostenibilitat. Totes les exposicions a la Sala Barcelona aniran principalment dirigides a públic escolar d’entorns urbans, amb un programa que es posarà en marxa el curs 2024-2025. Tot i això, a partir del febrer 2024 s’hi podrà veure una petita mostra que vol ser una presa de contacte amb el barri del Poblenou, interpel·lant-lo des del seu passat rural.

Gemma Carbó parla sobre la nova seu a Barcelona

El Museu Terra es proposa posar tot el coneixement i patrimoni que conserva sobre aquest passat de relació amb el camp i la terra al servei del debat col·lectiu de la sostenibilitat i les maneres de seguir fent habitable el planeta. Amb una col·lecció etnològica de més de 5.000 peces, objectes i fotografies, així com exposicions temporals i activitats educatives

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook