Ràdio Montblanc

El Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc obrirà portes el 29 de setembre

Per la Festa Major es farà una jornada de portes obertes

El Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc obrirà portes el proper 29 de setembre, el cap de setmana de Terrània. És la data escollida per posar en marxa la instal·lació, tot i que s’inaugurarà de manera oficial més endavant.

Abans, per la Festa Major de Montblanc, es farà un cap de setmana de portes obertes, perquè els ciutadans puguin conèixer el futur museu, i ja serà a partir de finals de setembre que obrirà de manera regular els caps de setmana i sota demanda entre setmana.

El director del Museu del Pessebre, Ismael Porta, ha confirmat la data a Ràdio Montblanc, i ha destacat que s’obrirà al públic la planta baixa amb els pessebre de la Federació Catalana de Pessebristes. També obrirà la primera planta, on hi haurà els calvaris, i finalment es mantindrà l’exposició de Joan Mestres a la segona planta. El que encara no obrirà al públic és el taller situat a la tercera planta, una obertura que es preveu fer de cara a l’any 2019.

Fins a la seva obertura, s’acabaran d’enllestir els petits detalls del museu i també s’intentarà assegurar la viabilitat econòmica del projecte, que els darrers mesos sense Govern a la Generalitat ha quedat enlaire.

El Museu del Pessebre de Catalunya s’havia d’inaugurar el passat 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, però es va posposar per la situació política del país i concretament del conseller de cultura, Lluís Puig, que es troba encara a l’exili a Brussel·les. Ja llavors es va posposar l’obertura un any, i aquest cap de setmana el patronat el museu ha confirmat la data del 29 de setembre per obrir novament les instal·lacions. La inauguració oficial es farà més endavant.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp