Josep Ardila

El Museu del Pessebre de Montblanc posposa un any la seva inauguració oficial

S'havia d'inaugurar aquest desembre però l'actual situació política els ha fet decidir canviar la data

El Museu del Pessebre de Catalunya de Montblac obrirà portes, finalment, al setembre de l’any vinent. La inauguració oficial estava prevista per aquest 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, coincidint amb la data en que tradicionalment es munta el pessebre.

El patronat del museu, però, va decidir suspendre la inauguració per l’actual situació política del país, amb el conseller de cultura a Brussel·les. El seu responsable, Ismael Porta, ha explicat a Ràdio Montblanc que “qui va posar la data d’inauguració va ser Lluís Puig quan encara no era conseller, però tenint en compte la situació d’exili en la que es troba, vam decidir suspendre la inauguració”.

De moment no hi ha data concreta d’inaugurar, però el patronat del museu es planteja tornar a posar sobre la taula el 13 de desembre de l’any vinent per fer la inauguració oficial. “Tenim previst, però, obrir portes al setembre, perquè la gent el comenci a veure”, explica Porta.

El Museu del Pessebre està pràcticament acabat, tot i que encara queden algunes obres per fer que s’acabaran durant cap al gener o febrer. Ara queda, per exemple, instal·lar l’ascensor, deixar enllestides la barana de l’escala princiapl i acabar la façana principal, que segurament es farà més endavant.

Aquest Nadal el Museu del Pessebre obrirà, com els darrers anys, la sala de diorames de Joan Mestres i Baixas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp