Ràdio Montblanc

El Museu del Pessebre obrirà part de l’equipament aquest Nadal

S'han programat diverses exposicions i activitats durant les festes

El Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc obrirà part de l’equipament aquest Nadal. L’obertura provisional de la segona planta es farà el proper 19 de desembre a dos quarts de set de la tarda.

En motiu d’aquesta inauguració i fruit de la col.laboració entre la Federació Catalana de Pessebristes i la Fundació Museu del Pessebre de Catalunya, el Museu celebrarà durant aquestes Festes Nadalenques diverses exposicions de Diorames.

L’exposició principal d’aquests dies serà l’obra del Sr. Joan Mestres i Baixas (1925-2013), que es podrà veure a la segona planta del Museu (amb entrada pel Carrer Castell n. 11-13 A) i titulada “Una vida pel pessebre”. Joan Mestres va ser un dels més prestigiosos dioramistes del segle XX i reconegut pessebrista internacional.

Al vestíbul de la Planta Baixa del Museu (Carrer Solans 22-24) es podrà observar un Pessebre amb figures de diversos materials reciclats, realitzat per alumnes de l’Escola d’Educació Especial Tilmar durant el curs 2013-2014. Es tracta d’unes figures premiades pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya a la millor decoració Nadalenca Sostenible.

Com cada any al Carrer Solans núm. 18 baixos es podrà visitar també l’exposició de diorames del montblanquí Ismael Porta i Balanyà i al Carrer de les Corts el pessebre del Sr. Josep Cortès i Miró.

Finalment restaran també exposades durant aquests dies dues obres de la pessebrista montblanquina Mercè Matilde Vives March: al Carrer Regina número 1, una recreació Nadalenca amb figures típiques de la ciutat alemanya d’Oberammergau així com un Pessebre amb figures napolitanes, aquest darrer situat a l’aparador de la Perfumeria Vives a la plaça major de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp