Cedida

El Paratge Natural de Poblet activa la temporada del carnet de boletaire

Es podrà demanar a partir del proper dilluns 21 de setembre

El Paratge Natural de Poblet posarà en marxa el carnet de boletaire el proper dilluns 21 de setembre. A partir de dilluns, tots aquells que vulguin anar a recol·lectar bolets al Paratge de Poblet i a la seva zona d’influència, ho hauran de fer amb l’autorització d’aquesta temporada. Les pluges del mes de setembre han afavorit al creixement de bolet, fet que farà augmentar l’afluència de boletaires a la zona.

Per segon any consecutiu, també s’ha activat el carnet per un dia. Els sol·licitants rebran un document acreditatiu nominal que permet a la persona que el posseeixi anar a recol·lectar bolets als boscos regulats.

El 2012 es va iniciar el Pla pilot envers la regulació de la recol·lecció de bolets al Paratge de Poblet. Inicialment, es va establir un període de dos anys, temps que es va considerar suficient per avaluar els resultats de la seva implantació i disposar de conclusions representatives. No obstant això, el segon any d’implantació, la tardor 2013, el Pla no es va poder dur a la pràctica ja que la pluviometria durant la temporada no va ser la òptima per la producció de bolets. Per tal motiu s’ha modificat la durada del Pla amb la finalitat d’obtenir conclusions més representatives dels resultats d’aquesta regulació.

La zona regulada que abasta la regulació comprèn 2.276 hectàrees del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 425 de l’Espluga de Francolí, 798 de Montblanc i 18 de Prades, boscos públics ubicats dins del Paratge Natural de Poblet i la seva zona d’influència gestionats per la Generalitat de Catalunya que sumen un total de 3.520 hectàrees regulades. Segons la regulació, les autoritzacions permeten recol·lectar com a màxim 6kg per persona i dia.

Per tramitar les autoritzacions, els veïns empadronats a Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc i Prades s’hauran de dirigir a les oficines del seu ajuntament.
Per la resta d’usuaris, les autoritzacions diàries i també les de tota la temporada es poden adquirir presencialment de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h a l’oficina del Paratge de Poblet, a les oficines del Departament d’Agricultura de la Conca de Barberà i a l’Oficina de Turisme del Monestir de Poblet. A més, els dissabte, diumenges i festiu de 8 a 1 també s’obrirà la caseta d’informació del Corral de la Marieta a Rojals, just a l’entrada de la zona de Plans i Baridana.

Cal remarcar que per aquesta temporada 2015 les autoritzacions de temporada no es podran tramitar telemàticament a través de l’Oficina Virtual de Tràmits. D’altra banda, alguns establiments turístics de la comarca disposaran d’autoritzacions diàries per vendre-les als seus clients.

El preu públic establert per obtenir l’autorització de recol·lecció de bolets, queda fixat en de 10 euros per temporada per persones majors de 18 anys, 5 € per temporada pels menors entre 14 i 17 anys i jubilats que no tinguin la condició de veïnatge. Els empadronats i persones amb la condició de veïnatge el cost és de 1 € per temporada. Pels menors de 14 és gratuït i no es requereix l’autorització, però sempre hauran d’anar acompanyats pels seus pares o tutors. L’autorització diària val 3 € per persona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp