Cedida

El pare de Montblanc detingut per un presumpte maltractament ja va ser investigat en relació amb un altre fill

Llavors el cas es va arxivar per falta de proves concloents

El pare de Montblanc detingut aquest dijous per presumpte maltractament al seu nadó d’un mes ja va ser investigat per aquest mateix motiu amb un altre fill, tot i que en el seu moment el cas es va arxivar per falta de proves concloents. Així ho han publicat aquest divendres diversos mitjans de comunicació que recullen informacions de l’Agència Catalana de Noticies.

Segons publiquen, l’any 2017 el noi va acudir a un centre hospitalari amb el nadó, i davant les sospites de possible maltractament, el centre va activar el protocol. Aleshores, però, la DGAIA i els Mossos d’Esquadra van arxivar el cas ja que les investigacions no van determinar si les lesions eren accidentals o provocades.

Aquest dimecres, el noi i la seva parella actual van acudir a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona amb el seu fill, un nadó de poc més d’un mes de vida, que presentava un quadre de vòmits. Les proves que li van fer, però, eren compatibles amb un possible cas de maltractaments i així es va activar el protocol en casos com aquest. El nen està ingressat en estat greu a la UCI neonatal de l’hospital Joan XXIII. La parella, que no té antecedents policials, passarà dissabte a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Tarragona.

Els pares, de 21 i 22 anys, veïns de Montblanc i de nacionalitat espanyola, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra aquest dijous a la tarda, mentre que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha assumit la tutela del menor.

La consellera de Salut confirma que el nadó està en estat greu
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit avui en declaracions als mitjans de comunicació des de Figueres, que el nadó ingressat amb signes de violència continua a l’UCI en estat greu. La consellera ha destaca que “el protocol que s’activa en aquests casos funciona” i ha dit que la investigació dels Mossos d’Esquadra continua oberta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp