PDeCAT

El PDeCAT farà primàries per escollir els caps de llista de la Conca a les municipals del 2019

Montblanc podria ser el primer municipi en celebrar les eleccions primàries durant el primer trimestre d'enguany

El Partit Demòcrata de Catalunya ha posat en marxa la maquinària del partit de cara a les eleccions municipals del 2019. En aquest sentit, ha anunciat que començarà un procés de primàries per escollir els seus caps de llista a les eleccions.

A la Conca de Barberà el procés també es posarà en marxa properament. Les primàries es començaran on el PDeCAT té implantada una estructura local, com és el cas de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Sarral. La capital de la Conca de Barberà podria a ser el primer municipi en començar el procés de primàries per escollir el seu cap de llista.

L’actual cap de llista del partit a Montblanc, Cesc Viñas, ha explicat en declaracions a Ràdio Montblanc que encara no té clar si es presentarà a les primàries del partit per encapçalar el projecte a la vila. “La decisió encara no està presa, estem valorant, jo a nivell personal i també com a partit, què es el millor pel PDeCAT de cara al 2019”, explica, i afegeix que “és molt importat posar-te a treballar amb temps per poder millorar els resultats de les darreres eleccions”. També ha assegurat que “hem de treballar per fer una llista el màxim transversal possible”

El president del partit a les comarques de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha explicat a Ràdio Montblanc que “falta un any i mig per les eleccions i per això arrenquem ja el procés, per anar escollint tots els caps de llista”, i afegeix que “volem fer els millors resultats a tot arreu, també a Montblanc, on a les eleccions del 21-D vam tenir uns bons resultats”.

En una segona fase, s’escolliran els caps de llista on en partit no té un comitè local constituït. En aquests casos serà el Comitè Executiu Comarcal, junt amb els responsables territorials de política municipal del partit, qui s’encarregarà de gestionar el procediment.

Segons es desprèn del reglament, pot optar a ser candidat qualsevol persona associada al partit amb una antiguitat superior als sis mesos, així com les persones que tinguin la condició de simpatitzants i que comptin amb l’aval de les estructures del partit.

La normativa de les primàries no fixa condicions a l’hora d’elaborar la candidatura, donat plena llibertat als caps de llista a l’hora de fer el seu equip.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp