Diputació de Tarragona

El pla d’ocupació de la comarca actua en onze municipis de la Conca

La brigada comarcal ha funcionat durant sis mesos gràcies al suport de la Diputació

La seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha acollit aquest dilluns la cloenda del Pla d’Ocupació Conca de Barberà 2014, un projecte ocupacional de 6 mesos adreçat a persones aturades que ha estat impulsat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb l’ens comarcal.

Els cinc treballadors que han participat al projecte -1 responsable i 4 peons- han desenvolupat tasques de manteniment i millora de l’entorn urbà als municipis de Vimbodí i Poblet, Conesa, Forès, Montblanc, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Senan, Solivella i Vilanova de Prades. D’altra banda, el grup ha rebut formació general adequada a les seves necessitats, també formació específica, com ara un curs de motoserrista i un altre de prevenció de riscos laborals de 60 hores.

A l’inici del projecte es va realitzar una primera jornada d’acollida per comentar amb els treballadors els aspectes més importants de la feina a desenvolupar, i se’ls va impartir una primera formació en competències professionals que aprofundia especialment en el treball en equip.

Als 3 mesos es va fer una sessió de seguiment per tal de valorar les tasques realitzades, i va tenir lloc el mòdul de “Recerca de feina”, orientat a facilitar la inserció dels seus participants en el món laboral mitjançant la correcte elaboració del currículum i l’aprenentatge d’altres coneixements complementaris.

Durant la cloenda d’aquest dilluns s’ha impartit el mòdul formatiu “Com fer front a la recerca de feina”, en el qual s’han aplicat els coneixements adquirits i s’han fet les entrevistes finals de valoració als usuaris per tal de conèixer el seu grau de satisfacció envers el Pla d’Ocupació.

Aquest projecte forma part del Pla de foment de l’ocupació 2014 que la Diputació de Tarragona ha impulsat amb l’objectiu de reforçar les polítiques actives d’ocupació amb una actuació dirigida al conjunt del territori i repartida entre les 10 comarques de la demarcació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp