Ràdio Montblanc

El ple aprova una modificació de pressupost de 700.000 euros, la més important de l’any

També s'ha aprovat la despesa plurianual per la recuperació del portal de Sant Francesc

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dimecres, una modificació de pressupost de 700.000 euros, una de les més importants d’aquest any. L’objecte de la modificació era cobrir algunes despeses no previstes, i també incloure al pressupost subvencions que l’Ajuntament ha rebut i que no estaven previstes a principis d’any.

Entre altres coses, la modificació inclou despeses que s’han fet al camp de futbol municipal, on s’han invertit 44.000 euros per posar una nova caldera. També s’han invertit 10.000 euros per poder arrencar herbes, un tasca que des de que l’Ajuntament no utilitza productes químics és més costosa. La modificació inclou també una partida de 125.000 euros provinent de l’1,5% cultural per la restauració del portal de Sant Francesc, així com 172.000 euros del projecte Leader que l’Ajuntament impulsarà a la Cooperativa de Vinyaters.

El regidor d’hisenda, Cesc Viñas, destaca que “per poder fer front a aquestes despeses, incorporarem diverses subvencions no previstes a principi d’any”. Afegeix que “realment la modificació representa un 8% del pressupost, amb més de 200.000 de subvencions. I cald estacar que és una eina viva el pressupost, que s’ha de modificar per fer front a despeses sobrevingudes. Tenim els recursos, que són els romanents de tresoreria d’anys anteriors, i la eina és el pressupost i poder-ho executar”.

La modificació va ser aprovada per vuit vots a favor de l’equip de govern i del regidor del PSC, mentre que Junts per Montblanc hi va votar en contra. El seu portaveu, Marc Vinya, destaca que “algunes corresponen a obres que es van fer, diem-ho clar, abans de les eleccions. Entenem que s’incorporin algunes subvencions, però s’hauria d’afinar més en el pressupost a l’hora de planificar”.

El plenari també va aprovar el tancament del pressupost del 2018, que deixa un romanent de tresoreria positiu al consistori de 95.000 euros, que l’Ajuntament haurà de destinar a liquidar deute, com obliga l’Estat. El regidor d’hisenda, Cesc Viñas, destacava que “no és el millor que podria fer l’Ajuntament. El deute de l’Ajuntament és de d’1 milió 800 mil euros, i amb una reducció anual de 500.000 euros. Amb el preu del diner actual i amb els tipus d’interès que et donen, podríem seguir pagant el deute i invertir aquests diners, però l’Estat no ho permet. El nivell de deute de l’Ajuntament estarà a final d’any per sota del 20%”.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i l’equip de govern i el vot en contra de Junts per Montblanc, que va al·legar que “nosaltres, com que podem, hi votarem en contra perquè no estem d’acord que l’Estat ens ho reclami, ens podrem donar el gust de votar en contra”.

El ple aprova una despesa plurianual per recuperar el portal de Sant Francesc
El ple de l’Ajuntament també va aprovar aquest dimecres una despesa plurianual de 750.000 euros per recuperar el Portal de Sant Francesc. El projecte està subjecte a la subvenció de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment, que finançarà el 70% de l’obra.

En concret, es va aprovar una despesa de 350.000 per aquest 2019 i de 350.000 euros per l’any 2020. D’aquesta despesa anual, 250.000 euros provenen de la subvenció i 125.000 de fons propis de l’Ajuntament.

L’alcalde, Josep Andreu, ha explicat que “ja ens han comunicat que podem licitar el projecte executiu, tot i que no creiem que es pugui executar alguna part de l’obra aquest 2019”. Junts per Montblanc hi va votar en contra al·legant que no coneix el projecte i que creu que es pot invertir en altres punts de la muralla que necessiten d’una actuació més urgent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp