Ràdio Montblanc

El ple de l’Ajuntament aprova el conveni amb Vodafone per l’antena de telefonia mòbil

CDC i la CUP hi voten en contra mentre que la FIC i l'equip de govern hi donen suport

El ple de l’Ajuntament de Montblanc celebrat aquest dijous va aprovar el conveni amb Vodafone per la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil, amb una vigència de cinc anys prorrogable fins a 20. L’equip de govern ja ho havia aprovat en junta de govern, però ahir van decidir també aprovar-ho en sessió plenària arran les al·legacions presentades per un dels veïns de la zona on s’ha instal·lat l’antena.

L’alcalde, Josep Andreu, va defensar que tot el procés s’havia fet de manera legal, però va recalcar que “ara aquesta família s’ha posat en mans d’un advocat, i perquè no ens puguin dir que no ho hem fet, hem decidit aprovar per ple el conveni, tot i que remarco que l’òrgan competent per poder-ho fer és la junta de govern”.

La FIC hi va donar suport assegurant que “Montblanc necessita una bona cobertura de telefonia mòbil”. Per la seva banda, CDC i la CUP van votar en contra d’aquesta conveni. El convergent Cesc Viñas va assegurar que “aquest conveni ja s’hauria d’haver passat per ple fa mesos” i va tornar a criticar com havia gestionat aquest tema l’equip de govern. Amb els mateixos arguments el regidor de la CUP, Roger Sosa, que ahir no estava acompanyat de la cap de llista Laura Aluja, va votar en contra del conveni.

Durant el torn obert de paraules, una de les veïnes de la plataforma, Teresa Bordell, va demanar al consistori “un pla estratègic sobre aquest tema” i va titllar de “comèdia” l’aprovació del conveni al ple d’aquest dijous.


Altres punts del plenari

El ple de l’Ajuntament d’aquest mes de març també va aprovar una moció de suport al projecte d’abastament d’aigua del canal Segarra-Garrigues que afecta a una desena de poblacions del nord de la Conca de Barberà. Tots els grups hi van votar a favor excepte la CUP que es va abstenir.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp