Ràdio Montblanc

El ple de l’Ajuntament aprova la liquidació del pressupost del 2014

Al plenari d'aquest dimecres es va explicar que el polígon de Cimalsa a Montblanc quedarà aproviat definitivament al maig

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres la liquidació del pressupost de l’any 2014, que acaba amb un romanent positiu de tresoreria de més de 200.00 euros, i amb un rati d’endeutament del 58%, gairebé la meitat del que hi havia a principi de la legislatura.

Això fa que el pressupost compleixi la capacitat financera i la regla de la despesa i també l’objectiu de sostenibilitat.

La regidora d’hisenda, Judit Casals, va destacar que “a l’Ajuntament s’ha aconseguit pagar quan toca i fins i tot superem l’empresa privada”. Tot i això, va destacar que una de les mancances actuals és la liquiditat de l’ajuntament, que hauria de ser major.

El ple d’aquest dimecres, un dels últims d’aquesta legislatura, també va servir per aprovar la modificació dels estatuts del consorci del Museu comarcal de la Conca de Barberà, que ara estarà adscrit a l’Ajuntament de Montblanc, tenint en compte que és l’administració més gran que el gestiona i amb major capacitat econòmica. També s’hi incorpora el municipi de Solivella, amb el centre d’interpretació del castell.

El ple va començar amb un minut de silenci de tots els regidors i membres del consistori en record de les víctimes de l’accident d’avió del passat dimarts.

El projecte de Cimalsa, pel maig
Durant el plenari, l’alcalde va anunciar que el projecte del centre logístic de Cimalsa, que s’ha d’ubicar en uns terrenys de 71 hectàrees ubicades entre la via del tren d’alta velocitat i el ferrocarril convencional que van des de la zona de la sortida de l’autopista fins gairebé el terme municipal de l’Espluga de Francolí.

La comissió d’urbanisme del Camp de Tarragona aprovarà el projecte de manera definitiva a la reunió del proper mes de maig, un cop passades les eleccions municipals. Josep Andreu va destacar que “estava previst que s’aprovés aquesta mateixa setmana, però s’han de revisar uns informes i això farà allargar el procés”.

Andreu també va destacar “la unitat de l’equip de govern” en aquest projecte que, assegura, ha estat clau perquè tiri endavant. Va acabar dient que “ja està bé que es faci després de les eleccions, així ningú ho podrà aprofitar de manera electoralista”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp