RM

El ple de l’Ajuntament de Montblanc aprova la primera modificació de pressupost de l’any

Fa referència a la paga extra dels treballadors i al projecte de recuperació del portal de Sant Francesc

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar, al ple extraordinari d’aquest dimecres, la primera modificació del pressupost de l’any. Els comptes es van aprovar a finals del mes de gener i ahir es van modificar diversos aspectes

Un d’ells va ser resoldre les al·legacions presentades pels treballadors de l’Ajuntament, que demanen incloure una partida per cobrar la part proporcional de 44 dies de la paga extra de l’any 2012, una mesura que recull la llei de pressupostos de l’Estat per aquest 2015. Tots els grups hi van votar a favor. La regidora d’hisenda, Judit Casals, va destacar que ella ja havia demanat incloure aquests diners al pressupost, i ha explicat que la modificació s’ha fet gràcies als diners que es podran utilitzar de l’IVA recuperat de la compra de la Cooperativa.

L’alcalde, Josep Andreu, va destacar la bona relació amb el comitè d’empresa i va deixar clar que sempre hi ha hagut la voluntat de poder pagar aquests diners.

L’1% cultural, una carrera d’obstacles
Una altra de les modificacions del pressupost va servir per incloure les diverses anualitats des d’ara fins al 2018 que l’Ajuntament de Montblanc té previst invertir en la recuperació del portal de Sant Francesc i l’enderroc del Kursaal, amb un pressupost de 750.000 euros. Es tracta d’un tràmit que ha demanat el govern espanyol per poder optar a la subvenció.

Recordem que aquest projecte només es tirarà endavant si arriba la subvenció de l’1% cultural per poder-la executar. L’alcalde, Josep Andreu, va destacar durant la plenari que “s’està convertint en una carrera d’obstacles”, ja que cada vegada demanen més documents i fan més requeriments. De fet, una de les novetats que han demanat és que per presentar el projecte ja s’ha de tenir la cessió de la finca per part del propietari, i no serveix només l’acord de l’opció a compra. Andreu va anunciar que els propietaris han signat el document com si ja ho haguessin cedit a l’Ajuntament.

Tots els grups hi van votar a favor, si bé des de l’Entesa, Agnès Ribó va destacar que “hauríem preferit no incloure aquests diners al pressupost fins que no arribi la subvenció de l’1% cultural”.

Modificació de l’ordenança d’ocupació de via pública
El plenari també va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal sobre la taxa d’utilització privativa de domini públic que afecta a la col·locació de la parades durant el mercat de la Setmana Medieval.

Es tracta d’un acord entra l’Associació Medieval i l’Ajuntament perquè sigui el consistori qui recapti aquest diners i no l’entitat, si bé després es liquidaran els diners recaptats per les parades a l’entitat. Es tracta d’un tràmit administratiu, com va explicar la regidora de turisme, Ariadna Ferrer, que també va afegir que el preu es manté com estava fins ara.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp