Montse Plana

El ple demana el desviament obligatori dels camions de l’N-240 cap a l’AP-2

Es va aprovar per unanimitat una moció que també insta al Departament d'Economia que habiliti, si és necessari, una partida pressupostària per garantir la gratuïtat

Montblanc s’ha sumat a la reivindicació per desviar els camions que circulen per la carretera N-240 cap a l’autopista AP-2. Ho va fer durant la sessió plenària d’aquest dimecres, 14 de novembre, amb l’aprovació d’una moció que va comptar amb el suport unànime dels diferents grups municipals. A més d’exigir el desviament obligatori de camions, la moció també preveu demanar al Departament d’Economia que habiliti, si cal, una partida pressupostària per la gratuïtat de la N-240, “igual que ha passat amb la N-340”, afegia l’alcalde Josep Andreu. A més, el batlle montblanquí va criticar la lentitud de les obres per fer el viaducte de Fontscaldes i va destacar que, amb el ritme actual, no s’acabarà fins al 2019, “mentre que per l’AVE es feien viaductes en tres mesos”, va criticar. Aquesta moció ja ha estat aprovada per diversos municipis, com és el cas de, per exemple, l’Espluga de Francolí.

En el ple d’aquest dimecres també es va aprovar una segona moció per unanimitat i, en aquest cas, a favor de l’absolució dels presos polítics. Tots els grups van estar d’acord que no hi ha motius perquè els polítics catalans estiguin a la presó. A més, l’alcalde va aprofitar per retreure l’acció produïda aquesta setmana, en la qual uns individus han arrencat la placa commemorativa de la Marxa de la Llibertat de l’any 1976, una placa col·locada el 2012 sota la plaça de Santa Maria. El batlle va ser molt contundent i va dir que aquesta acció era “posar-se al costat del franquisme, la manca de llibertats i del feixisme”.

Contenciós administratiu de la funerària Mémora
En el ple també es va tractar el contenciós administratiu que la funerària Mémora ha interposat contra l’Ajuntament de Montblanc i contra l’alcalde Josep Andreu. Segons va explicar Andreu, Mémora l’acusa de prevaricació per l’obertura de la sala de vetlles del cementiri de Montblanc, el passat mes de juny. El batlle va assegurar que estava perplex davant la situació i va destacar la importància de l’obertura de la sala de vetlles municipals, “un fet que situa Montblanc com a capital de comarca”, segons va dir. Pep Andreu va dir estar “perplex” i va afirmar “tenir la consciència absolutament tranquil·la”. Va dir, també, que no hi ha hagut prevaricació, ja que “no s’està apostant per cap altra empresa funerària”, va defensar-se, i va considerar “desproporcionat” el contenciós.

Des de la FIC, Toni Gutiérrez va titllar la situació de “trista” i va destacar que havia quedat derogat l’anterior reglament que regula l’ús de les sales de vetlla. Des del PDeCAT, Marc Vinya va informar que votarien favorablement perquè l’alcalde es pogués defensar de l’acusació, mentre que Laura Aluja, la regidora de la CUP, va defensar el mercat lliure de les funeràries. El punt va ser aprovat per unanimitat dels 13 regidors del consistori montblanquí.

En el ple també es va aprovar per 8 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc), 3 vots en contra (CUP i FIC) i 2 abstencions (PDeCAT) la despesa plurianual per a l’adquisició de diverses finques rústiques situades a la partida de la Parellada. L’adquisició d’aquestes finques té un cost de 31.247,66 euros, que es pagaran de la següent manera: 10.000 euros aquest any 2018, i els 21.247,66 euros restants durant l’any 2019. Aquesta compra es realitza per a la creació d’un parc fluvial a la zona del Pont Vell.

Al torn de precs i preguntes, el regidor de la FIC,Toni Gutiérrez va exposar que la seu de l’Associació Andalusa té problemes d’humitats de fa temps i que amb les darreres pluges s’ha produït un despreniment del sostre de l’edifici, propietat de l’Ajuntament. L’alcalde es va comprometre a donar una solució la setmana vinent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp