El porta a porta també inclourà recollida de fracció tèxtil

Es farà sota demanda a partir del proper 1 de juliol

El sistema de recollida porta a porta a la Conca de Barberà inclourà, a partir del proper 1 de juliol, recollida de tèxtil. El servei és gratuït i s’impulsa per tal que la fracció tèxtil, la qual representa aproximadament el 4% en pes dels residus municipals totals, sigui seleccionada correctament, ja que dins del conjunt de fraccions no ordinàries, el tèxtil té un pes important.

Mireia Bonastre, tècnica de medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

El ‘Porta a Porta’ de tèxtil inclou la recollida de roba de vestir, roba de la llar, calçat i complements, que posteriorment passen a ser gestionades a la planta de tractament de gestió de residus tèxtils Roba Amiga.

Bonastre explica que és molt habitual trobar roba a la fracció resta: només 2,3 kg es reciclen

Els horaris de recollida s’estableixen inicialment de dilluns a divendres al matí, conjuntament amb el servei de voluminosos. L’usuari que disposi de roba per recollir haurà de trucar al telèfon 977865600 o demanar el servei mitjançant l’APP per concertar el dia de recollida.

L’usuari, quan tingui el dia de recollida concertat, podrà deixar les bosses fora de l’habitatge abans de les 8 h del matí, i es recolliran durant el matí. Per fer efectiva la recollida, cal omplir almenys 4 bosses d’escombraries de mida domèstica o 2 bosses de mida industrial.

La recollida de fracció tèxtil es farà igual que la recolllida de voluminosos: amb l’App o trucant al Consell Comarcal.

En el cas de persones amb mobilitat reduïda acreditada, n’hi ha prou amb dues bosses d’escombraries domèstiques o una bossa d’escombraries de mida gran.

Es faran punts informatius a tots els municipis amb el repartiment del fulletó de com funciona el nou servei i també es repartirà una bossa reutilitzable de recollida tèxtil en el qual l’usuari podrà anar a la deixalleria, deixalleria mòbil o contenidors de carrer. També es deixaran bosses a tots els ajuntaments per donar servei al màxim d’habitatges.

L’objectiu del Porta a Porta és reduir l’impacte ambiental que implica aquest residu a través d’una gestió adequada. Tanmateix, també es fomentarà la recollida de tèxtil mitjançant contenidors a tota la comarca per tal de reduir tots aquells residus tèxtils que es dipositen al rebuig.

Bonastre ens ha explicat que s’estan fent punts informatius a tota la comarca, així com el repartiment d’una bossa per anar recollint la roba, abans de llençar-la a la bossa d’escombraries:

Durant el juny i juliol hi haurà punts informatius a la comarca, i reprendran la tasca al setembre.
PORTAPORTA
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook