Pep Morató

El president Quim Torra tanca la 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi

Aquest diumenge va rebre l'Espasa d'Honor que l'acredita com a soci d'honor de la festa

Montblanc ha tancat la 32ena edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi entregant l’Espasa d’Honor de l’entitat al president de la Generalitat, Quim Torra. Es va fer aquest diumenge a l’església de Santa Maria, després de la representació de les Corts Catalanes de 1414.

La recreació històrica explica les Corts Catalanes celebrades a Montblanc el 1414 presidides pel rei Ferran d’Antequera. L’acte s’ha acabat amb la projecció de dos llaços grocs a les parets de l’església, recordant la situació política que viu Catalunya.

Quim Torra ha tornat a Montblanc com a president de la Generalitat després de ser, l’any 2015, pregoner de la Setmana Medieval quan era director del Born Centre Cultural de Barcelona. Torra va passar primer per l’Ajuntament de Montblanc on va signar el llibre d’honor, per després participar a la cloenda de la festa. En el seu discurs, Torra ha recordat la visita de la Setmana Medieval a Barcelona l’any 2014 per estrenar el curtmetratge de la Llegenda de Sant Jordi.

Quim Torra, ha demanat que “renovem de nou, amb més força i determinació, l’anhel i la lluita de llibertat de Catalunya” i ha fet una crida al poble català a “retrobar-nos en la unitat”. “El camí de la independència només depèn de la nostra determinació. Aquest país no té límits quan tots hi som”, ha assegurat. I ha reclamat: “Confiança, generositat, constància, però sobretot determinació”.

El president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan López, ha aprofitat el seu discurs per agrair la participació i la implicació de la gent, les institucions i les empreses en la celebració de la festa. També ha recordat que “fer cultura ens fa més lliures” i ha demanat al president de la Generalitat “cuideu-nos, la gent de la cultura estarem al seu costat”.

L’entrega de l’espasa del cavaller Sant Jordi a Quim Torra ha estat un dels moments més destacats de l’acte. En acabar, el president va anar en comitiva fins a Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp