Ràdio Montblanc

El president Torra anuncia una resposta “ràpida” i “coordinada” per fer front a la llevantada

Aquest diumenge ha visitat Montblanc i l'Espluga de Francolí

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern aprovarà un pla d’actuació per fer front de manera “ràpida” i “coordinada” a “la situació d’emergència” que pateixen les comarques de la Conca de Barberà i Les Garrigues, afectades per la llevantada de dimarts. El cap de l’Executiu ha visitat aquest diumenge les zones afectades de l’Espluga de Francolí i Montblanc i també la Floresta, a Les Garrigues. També ha participat al Consell d’Alcaldes de les Garrigues.

En declaracions als mitjans després de la reunió del Consell d’Alcaldes, el president ha explicat que aquest dimarts el Consell Executiu “aprovarà un acord de Govern en el qual tots els departaments unificarem tots els esforços per donar una primera resposta” a la situació. “Hem de reaccionar ràpid, perquè ens hi juguem el futur de la pagesia i del territori”, ha afirmat.

L’objectiu de la sessió de treball d’aquest matí, que s’ha fet al Consell Comarcal de Les Borges Blanques, era “coordinar totes les administracions, diputacions, consells comarcals, ajuntaments i Govern de la Generalitat per trobar una finestreta única perquè tothom tingui molt clar a qui adreçar totes les peticions d’ajut”.

El president ha explicat que des del Govern s’ha demanat als alcaldes “que facin una quantificació dels danys, tant públics com privats, per poder fer front a aquesta situació d’emergència”. I és que la llevantada, ha recordat, “ha afectat camps, carrereteres, camins, conreus i molts pobles” de la Conca fe Barberà i Les Garrigues. De fet, el cap de l’Executiu ja va participar dimecres al Consell d’Alcaldes de la Conca.

El cap del Govern també ha volgut recordar les persones que encara continuen desaparegudes. “Estem centrant tots els esforços en trobar-les”, ha insistit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp