Josep Ardila

El pressupost del Consell de la Conca augmenta la despesa social

Creix en un 5,4% en uns comptes que augmenten en 7 milions d'euros

El Consell Comarcal ha aprovat un pressupost per l’any 2016 de més de 7 milions d’euros, un 1,1% més que l’exercici anterior. Un pressupost que augmenta en un 5,4% la despesa social i que destina bona part dels recursos a medi ambient. Aquest és, de fet, l’àrea amb més partida econòmica que s’emporta el 37% dels pressupost de l’ens comarcal.

També ha augmentat en prop de 300.000 euros el pressupost de l’organisme autònom de desenvolupament econòmic, Concactiva, amb una partida total de més d’1 milió d’euros. Les darrers ajudes que han arribat a l’ens per promoure l’ocupació i la formació entre els joves ha fet augmentar el pressupost final. “És una bona notícia pels joves de la comarca”, ha explicat el president del Consell, Josep Pijoan.

Destaca l’àrea de benestar social, que augmenta un 5,4%, amb 75.000 destinats als ajuts socials i dependència, 8.400 euros per la teleassistència i 175.000 euros per als menjadors escolars.

El pressupost del Consell també inclou diverses inversions pel proper any. Una d’elles, una partida de 10.000 per millorar la cobertura a algunes zones fosques de la comarca, com és Pontils. “Estem treballant per solucionar aquest problema”, destaca el president.

De fet, es preveu una partida 235.000 euros en inversions a la comarca. Destaquen les millores que es portaran a terme en els equips del Centre Comarcal de Tractament de Residus per un valor de gairebé 60.000 €. També es preveu ampliar els serveis de les deixalleries de la comarca i s’hi destinaran 47.000 €. També es portaran a terme inversions turístiques de millora de la senyalització per import de 15.000 €. I, per últim, entre d’altres també es preveu l’arranjament de camins, al que s’hi destinaran altres 80.000 €.

Pijoan també ha destacat que les noves conselleries creades enguany també tenen la seva partida pressupostària. A agricultura, per exemple, destinaran una inversió a promoure els horts socials a les escoles de la comarca. També es vol reconèixer el treball de les empreses de la comarca i es crearan unes distincions, tot i que no s’han donat més detalls en aquest sentit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp