El programa de la 19a edició de Terrània ja es pot consultar

Els dies 23, 24 i 25 de setembre tindrà lloc el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc

A finals de setembre tornarà a tenir lloc el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc que organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme.

Aquest esdeveniment anual arriba a la seva dinovena edició, i el territori convidat en aquesta ocasió és Bretanya. Així, al cartell d’aquest any, obra del dissenyador montblanquí Edgard Salguero, hi apareix una peça del ceramista bretó Philippe Dansette.

En total, seran sis professionals bretons, que portaran les seves peces, a la capital de la Conca de Barberà.

Natàlia Moruno, Tècnica de l’Oficina de Turisme de Montblanc, ens ha explicat com serà l’edició de Terrània, d’enguany:

Premi Artesania de Catalunya (2018)

En el material gràfic d’enguany hi figura la distinció del Premi d’Honor de l’Associació de Ceramistes de Catalunya en la modalitat Premi Artesania de Catalunya atorgat l’any 2018, un indicador del prestigi consolidat de Terrània en el món de la ceràmica.

L’edició d’enguany serà inaugurada per Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, acompanyada per Xavier Villas, cap de l’àrea d’Artesania. L’acte d’inauguració tindrà lloc el divendres 23 de setembre a la tarda i començarà amb la presentació del relleu de Sant Jordi, obra de l’artista de Belltall, Rebeca Muñoz, modelat durant la celebració de Terrània 2019.

25 ceramistes, 6 tallers participatius i 6 exposicions

El programa inclou sis exposicions, sis tallers participatius pensats per a tots el públics, i 25 ceramistes que prendran part en el festival.

Els ceramistes venen de Catalunya, Madrid, Astúries, el País Valencià, França, els Països Baixos i Bretanya.

Com a representants de la Conca de Barberà n’hi podrem trobar quatre: Natàlia Ferrer, Montse Aiguadé, d’”El be negre”, i la parella de Senan, Lluís Soler i Núria Albà.

Soler i Albà han format part de l’organització del Festival des de la seva segona edició. 

Núria Albà ha explicat a Ràdio Montblanc com va començar la seva implicació amb l’esdeveniment, i com han fet de pont entre Montblanc i els artistes internacionals:

Exposició del fons ceràmic de Terrània

Com a novetat, enguany es podrà veure l’exposició dels fons ceràmic de les dinou edicions del Festival, propietat de l’Ajuntament de Montblanc. Es tracta de les obres dels ceramistes a qui s’ha dedicat l’exposició central de Terrània, i dels ceramistes que han guanyat el premi a la millor obra exposada en l’espai de venda. En aquest cas, com ens explica Núria Albà, són els mateixos ceramistes qui, segons el seu criteri professional, en fan la tria:

Aquest fons només s’ha exposat cinc vegades, i a Montblanc només ho ha fet en una ocasió, ara fa deu anys. Per tant, és una ocasió única per veure aquesta mostra retrospectiva. Es podrà visitar des de divendres fins diumenge, a la Sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc.

El programa, el full volant i el cartell es poden trobar al web del festival www.terrania.cat i, com cada any, seran distribuïts des de l’Oficina de Turisme de Montblanc. 

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook