El programa ‘Habana Vieja’, guardonat amb el premi 2 per 4 de foment de l’havanera

També han estat guardonats Carles Casanovas i Irineu Ferrer

Montblanc ha acollit aquest diumenge l’entrega dels Premis 2 per 4 de la fundació Ernest Morató, dedicada a la difusió de l’havanera a Catalunya.

Els premis s’han entregat aquest diumenge a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc. Un dels premiats ha sigut el programa d’havaneres de Ràdio Montblanc ‘Habana Vieja, havaneres a peu de muralla’, de Pere Domènech, Jordi Margalef i Gerard Moreno. El premi ha volgut reconèixer la tasca de l’espai radiofònic en la difusió de l’havanera. En antena en diverses etapes des del 2017, el programa difon el món de l’havanera des de totes les vessants possibles. Fins i tot l’any 2019 va publicar un llibre amb els guions del programa.

A més del grup montblanquí, també han rebut un guardó Carles Casanovas, compositor, lletrista i intèrpret d’havaneres. És membre dels grups Ventijol, Llops de Mar i Port Bo, del qual va anunciar la seva retirada l’any 2021, i és autor de les lletres d’algunes de les havaneres més populars. I també Irineu Ferrer Serras, que va integrar-se com a baríton del grup Port Bo l’any 1979 i n’ha estat membre fins al 2021, quan va anunciar la seva retirada dels escenaris.

L’acte s’ha acabat amb música en directe. D’una banda, amb la interpretació de l’havanera ‘La barca xica’ per part del trio de violí, violoncel i piano Maya Sevilla, Romina Sevilla i Gerard Moreno. També han actuat la soprano Indira Ferrer-Morató amb Antoni Mas al piano. Han tancat les actuacions el grup Habana Vieja, que ha acabat cantant amb els premiats Carles Casanovas i Irineu Ferrer.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook