Ràdio Montblanc

El programa Joves Actius obre 20 places per formar en les especialitats de Cuina i Fabricació Electromecànica

Concactiva ha posat en marxa aquest 2019 aquest programa que vol facilitar la inserció laboral d'aquells joves que no tenen l'ESO o que no troben feina

Concactiva ha creat un nou programa d’ocupació dirigit a joves. Es tracta de Joves Actius, pensat per a joves que no hagin acabat l’ESO, joves que hagin acabat els estudis obligatoris, però que no hagin continuat estudiant i també aquells que hagin fet un grau mitjà o superior, però que no hagin trobat feina.

Concretament, s’oferiran dues especialitats amb certificació de professionalitat, un títol homologat, convalidable amb assignatures de grau mitjà i, a nivell laboral, també equiparable a un Grau Mitjà.

Les especialitats que s’oferiran són Cuina i Cambrer de sala; i Fabricació Electromecànica, dos perfils amb molta demanda, segons va explicar ahir, 9 de gener, durant la presentació de Joves Actius, el tècnic en ocupació juvenil, Carles Heredia.

Per cada una de les especialitats, hi ha 10 places disponibles. Així que, un total de 20 joves podran gaudir d’aquesta nova oferta formativa.

La major part del temps de tots dos cursos es destinaran a hores de formació i també hi haurà una part pràctica en empreses. Així mateix, es destaca que són ofertes formatives totalment pràctiques.

En el cas concret de cuina, es faran un total de 270 hores de formació i 80 de pràctica i la previsió és que es posi en marxa el proper 28 de gener. Pel que fa a electromecànica, hi haurà 400 hores de formació i 40 de pràctica i començaria a principis de febrer. Totes dues especialitats es realitzaran fins els mesos d’abril/maig.

L’objectiu del programa Joves Actius és facilitar la incersió laboral de joves a la comarca de la Conca de Barberà.

Un cop acabada aquesta formació, els participants podran decidir què fan. Si segueixen estudiant o si accedeixen al món laboral.

Joves Actius és un programa de Concactiva i que compta amb subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya. Tal com recorda el tècnic en ocupació juvenil, Carles Heredia, aquesta iniciativa sorgeix després que el 2018 la comarca es quedés sense cap programa d’aquestes característiques, així que en els darrers mesos s’ha estat treballant en Joves Actius.

El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, va destacar la important tasca que s’ha estat realitzant durant els darrers anys des de Concactiva, amb l’ocupació de més de 160 joves en els últims 5 anys.

Cal destacar que els dos cursos oferts enguany per Joves Actius, tant el de cuina com el d’electromecànica, són totalment gratuïts. Els interessats, cal que s’adrecin a Concactiva per tal d’informar-se o inscriure’s. Recordem que l’especialitat de cuina començarà el 28 de gener, i el d’electromecànica, a principis de febrer. Així que les inscripcions són immediates.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp