CCCB

El programa Treball i Formació de Concactiva dóna feina a 13 persones de la comarca

El programa preten afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys o més

Tretze persones de la Conca de Barberà han trobat feina gràcies al programa Treball i Formació promogut pel SOC i gestionat per Concactiva, amb el suport del Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca. Aquest programa pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi.

Els treballs que efectuaran seran de caràcter públic i d’interès social als municipis on han estat assignats durant els sis mesos de contracte a jornada completa. A més, els participants realitzaran una formació professionalitzadora d’entre 80 i 120 hores de durada, inclosa dins el sistema dels Certificats de Professionalitat.

Treball i Formació és un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que a la Conca de Barberà coordina Concactiva, l’òrgan de promoció econòmica del Consell Comarcal. Amb l’aplicació d’aquest programa no només es crearà ocupació i es donarà la possibilitat a persones que es trobaven en situació d’atur de llarga durada a tornar a introduir-se en el mercat laboral, sinó que també es faran accions que beneficien la totalitat de la comarca i als serveis per a tots els ciutadans.

Entre les tasques que duran a terme aquests treballadors en destaca l’adequació d’edificis i espais públics, la jardineria i les tasques de desbrossament i adequació d’accessos, camins i senders.

Concactiva segueix, doncs, amb les tasques pròpies dels popularment coneguts com a “plans d’ocupació” i reafirma la seva aposta pel foment de l’ocupació. Entre les properes accions de l’entitat en aquest àmbit, en destaca una nova edició del programa Joves per l’Ocupació, les tasques com a Agència de Col·locació i la realització de cursos de formació professionalitzadora per a persones en situació d’atur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp