El projecte de rehabilitació dels jutjats de Montblanc rep una ajuda de 938.000 euros

Permetrà rehabilitar l'edifici d'estil neoclàssic i fer-lo més funcional

L’edifici dels jutjats de Montblanc rebrà una ajuda europea de 938.000 euros per ser rehabilitat. L’Ajuntament de Montblanc va presentar el projecte de rehabilitació al Pirep Local, el ‘Programa de Impulso de rehabilitación de edificios públicos de titularidad local’ que atorga el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’Ajuntament de Montblanc va presentar un projecte per rehabilitar l’edifici. Concretament, per consolidar la teulada, eliminar les barreres arquitectòniques existents i habilitar-ne els diferents espais. El projecte contempla que als baixos del jutjat s’hi instal·laran diferents sales amb usos multidisciplinaris, amb disponibilitat per a entitats i serveis a la ciutadania. Els altres dos pisos es destinaran a adequar les instal·lacions del jutjat de pau, el registre, la secretaria comarcal dels jutjats de pau i sala per fer celebracions.

L’edifici, a més, comptarà amb la instal·lació de plaques solars per ser eficient energèticament, seguint l’estratègia impulsada per l’Ajuntament de Montblanc en totes les obres públiques noves.

El Ministeri aportarà més de 6 milions d’euros a la demarcació de Tarragona, i un dels projectes serà el de Montblanc. Ho va anunciar al maig, durant una visita de la llavors consellera de justícia de la Generalitat, Lurdes Ciuró.

L’ajuda atorgada servirà per finançar el 85% de l’obra, mentre que la resta l’haurà d’assumir l’Ajuntament de Montblanc. L’alcalde, Josep Andreu, valora molt positivament aquest ajuda, que servirà per fer una rehabilitació total d’un edifici amb 130 anys d’història.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc

Amb l’ajuda rebuda, l’Ajuntament de Montblanc haurà ara de fer el projecte executiu de l’obra, que també haurà de ser validat pel Ministeri. Andreu assegura que fins a mitjans de l’any vinent no podran començar les obres.

L’equip de govern confia també rebre una ajuda per acabar la rehabilitació del Sindicat de Vinyaters de Montblanc. Van presentar també un projecte al mateix programa del Ministeri, però dos mesos després, i n’esperen la resolució a finals d’any.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook