Ràdio Montblanc

El projecte del túnel del Coll de Lilla s’encareix 31 milions d’euros

El nou document preveu superar les argiles expansives

Nou pas endavant per l’autovia A-27. Foment ja ha entregat a l’Ajuntament de Montblanc el projecte de construcció del túnel del Coll de Lilla, que preveu les mesures per evitar problemes geològics causats per les argiles expansives. Això ha fet encarir l’obra que costarà finalment 115 milions d’euros.

El projecte defineix el traçat del túnel que ha d’unir Valls amb Montblanc, d’un traçat d’encara no 2 quilòmetres. El projecte incorpora les argiles expansives per poder evitar que hi hagi deformacions del túnel. També suposa un increment econòmic del projecte, que augmenta en 31 milions d’euros, arribant als 115 milions d’euros en total.

Des de l’Ajuntament de Montblanc veuen que això pot suposar un impuls pel túnel del coll de Lilla. L’alcalde, Josep Andreu, espera que “ara ens podem plantejar que aixo doni un impuls al túnel del Coll de Lilla”.

Aquest proper divendres l’Ajuntament de Montblanc es reunirà amb l’enginyer del projecte i asseguren que hi donaran el vist-i-plau, per accelerar al màxim les obres. Una posició que, asseguren, també adoptarà l’Ajuntament de Valls. De fet, ara tenen el termini d’un mes per presentar al·legacions i l’alcalde assegura que “els ajuntaments no posarem ni una coma que pugui suposar un entrebanc al projecte, volem que tiri endavant d’una vegada”.

A Fontscaldes, d’altra banda, fa uns dies que es veu més moviment, després de prop més d’un any amb molt poca activitat. Ara ja es veuen els pilars que suportaran el viaducte que arribarà fins a la boca del túnel del Coll de Lilla.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp