Cedida

El projecte d’horts socials de Montblanc compleix quatre anys

Ara les famílies que hi participen han de cedir la parcel·la a altres beneficiaris i busquen un nou hort

El projecte dels Horts socials i ecològics de Montblanc compleix quatre anys. Fins ara les famílies en risc de pobresa alimentària han après a autoabastir-se de verdura de qualitat, respectuosa amb el medi natural i a conviure i aprendre nous hàbits. Ara, després de quatre anys, finalitza la cessió de moltes de les parcel·les i les famílies han de deixar lloc a altres persones perquè es puguin beneficiar d’aquest projecte. Per això cal que les famílies que tanquen el seu cicle als horts socials puguin trobar en cessió o lloguer un bocí de terra per continuar autoabastint-se i aplicant els coneixements adquirits.

Els horts socials i ecològics de Montblanc és un projecte que contribueix a la convivència social i la millora la qualitat de vida de les persones que hi participen, a més ajuda al manteniment i la conservació de les terres d’horta tan apreciades a la vila ducal, a la biodiversitat agrària, al manteniment dels sabers de la terra i a la producció d’aliments de quilòmetre zero.

El projecte ha anat canviant i adaptant-se a les persones i a les situacions fins a convertir-se en referència per ser de les primeres experiències d’horts socials que es van engegar a Catalunya. De fet, aquesta iniciativa ha estat presentada en diverses ocasions i, per exemple, aquest mes d’octubre es va exposar a entitats i administracions d’arreu de Catalunya com a experiència de referència en el darrer Aplec d’Agricultura Social de Lleida.

Aquest projecte està patrocinat per l’Ajuntament de Montblanc, amb col·laboració dels Serveis Socials del Consell Comarcal, Càritas i exmembres de l’antiga Associació Xicòria. L’Ajuntament i els serveis socials del Consell Comarcal fan una crida per trobar un tros perquè aquestes famílies puguin fer-hi ara el seu hort, ja fora d’aquesta projecte social.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp