El Reboll crea un projecte per afavorir la biodiversitat del PNIN i la vall de Montblanc

La primera fase començarà aquesta primavera al Mas d'en Llort i al Paratge Natural de Poblet

Bases Amigues” és el nou projecte de la Cooperativa el Reboll amb el qual es vol revertir part dels seus ingressos com empresa dedicada al món de la natura i el senderisme beneficiant el propi paisatge. Amb aquesta iniciativa es pretén recuperar o crear nous punts d’aigua en zones necessitades que, sobretot en època estival i en períodes de sequera pateixen falta d’aigua. 

Concretament, es construiran nous punts d’aigua en zones amb mancances, s’adequaran basses instal·lant rampes i es repararan punts d’aigua malmesos. Això ajudarà a la biodiversitat de la zona amb l’atracció d’aus aquàtiques, amfibis, rèptils, mamífers i invertebrats.

En la primera fase, que comença aquesta primavera, els espais seleccionats són: el barranc del Mas d’en Llort, a Montblanc, i al barranc de Castellfollit, al Paratge Natural de Poblet. En el primer cas es farà un buidatge de la basa per extreure els sediments acumulats i instal·lar una rampa pels animals. En el segon es recuperarà una font i es construirà una basseta-abeurador.

Les actuacions d’aquesta primera temporada comptaran amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook