DO Conca de Barberà

El trepat 2014 del Molí dels Capellans, millor vi de la Guia de Vins de Catalunya 2017

Aquest celler de la DO Conca de Barberà comparteix el premi amb un vi de la DO Montsant

Un vi de la DO Conca de Barberà ha obtingut el premi del millor vi de Catalunya, segons la Guia de Vins 2017. El Molí dels Capellans Trepat 2014 va rebre aquesta distinció aquest dilluns, durant la presentació de la guia. Va obtenir 9,86 de puntuació, igual que un altre vi de la DO Montsant, que també comparteix el reconeixement amb el vi de la Conca.

Aquesta és la novena edició de la Guia de Vins de Catalunya, que ja es troba al mercat. Hi apareixen un total de 1381 referència de vins, tastats arreu del territori català. D’entre totes aquestes, destaca doncs el celler Molí dels Capellans, que també va obtenir el premi al millor vi negre de la guia.

Jordi Masdéu i Sergi Montalà del Celler Molí dels Capellans van assegurar estar sorpresos per reconeixement, i asseguren que “ens ha agradat que hagi sigut un trepat, han premiat un vi singular i diferent, únic de la DO Conca de Barberà”. Asseguren que gràcies a aquest reconeixement “el trepat se situarà al lloc que li pertoca”.

La Guia de Vins de Catalunya han reconegut la feina dels cellers de la DO Conca de Barberà que aposten per elaborar vins amb trepat. Han premiat la qualitat i tipicitat d’aquesta varietat destacant la bona feina de tots els cellers que hi treballen.
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia, són clars defensors de les varietats autòctones de cada zona i proposen la recuperació de la identitat dels territoris. Alcover i Naranjo expliquen que “a la Conca s’ha agafat un camí en bona direcció però que encara queda molt a recórrer”. La guia, que ha editat Cossetània Edicions i El Punt Avui ja es pot trobar al mercat per 19.90 euros.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp