El túnel del Coll de Lilla obrirà en menys d’un any

Ho ha dit la ministra Raquel Sánchez aquest divendres durant una visita a les obres. No ha volgut especificar la data concreta d'obertura

L’obertura del túnel del Coll de Lilla continua sense una data concreta. La ministra de transports i mobilitat, Raquel Sánchez, no ho ha volgut especificar en la seva visita d’obres aquest divendres al túnel.

S’espera que estigui en funcionament, ha dit, en menys d’un any.

Raquel Sánchez, ministra de Mobilitat, Transport Públic i Agenda Urbana

Una infraestructura clau per al govern espanyol, on s’hi han invertit més de 140 milions d’euros. Les obres, si es compleix el termini del 2023, hauran durant 5 anys des de que van tornar a començar l’any 2018.

El túnel, de 1.500 metres, està pràcticament acabat, i ja es pot anar de Valls a Montblanc i en sentit contrari. La darrera fase preveu connectar l’A-27 amb l’AP-2 a Montblanc. De moment, però, s’ha licitat la redacció del projecte.

Pel que fa a les indemnitzacions als veïns de Lilla, la ministra no ha especificat quin serà l’impor total ni quan es pagaran, però ha assegurat que ho faran amb la màxima cautela.

Sánchez parla dels veïns de Lilla afectats per les esquerdes

La ministra ha visitat aquest divendres les obres del túnel. La darrera visita oficial va ser al març de l’any 2021, quan es van unir les dues boques del túnel. Ha estat acompanyada dels alcaldes de Valls i Montblanc.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook