Sílvia Romero/Jordina Moix

El web de Ràdio Montblanc per seguir l’escrutini electoral reuneix prop de 800 usuaris únics

Al col·legi es va poder seguir en una gran pantalla, generant una gran expectativa

La pàgina web de Ràdio Montblanc on es van poder seguir minut a minut els resultats de les eleccions municipals va tenir una gran acollida d’usuaris. Aquesta va ser una de les novetats per seguir l’escrutini a Ràdio Montblanc durant la nit electoral. En concret, l’aplicació va tenir durant la nit prop de 800 usuaris únics. Això vol dir que gairebé 800 persones diferents van entrar al web per seguir l’escrutini de les eleccions a Montblanc.

Una de les dades curioses és que la mitjana de temps que els usuaris es quedaven al web era de 24 minuts, un fet poc habitual a Internet, on els usuaris acostumen a navegar només uns minuts a les pàgines web. Això demostra l’interès que tenien els usuaris en conèixer els resultats de les eleccions. Això va suposar, a més, una càrrega de 51.000 pàgines, ja que cada vegada que canviava la imatge de l’aplicatiu conta com una vista diferent.

Aquests usuaris es van registrar, sobretot, entre les 9 i les 11 de la nit, amb un pic d’usuaris a les 10 de la nit. També cal sumar els usuaris que l’endemà de les eleccions van entrar al web per conèixer els resultats. En total, prop de 350 usuaris únics.

Dels prop de 600 usuaris registrat durant la nit electoral, 431 van entrar directament a través del web, 120 ho van fer a través de les xarxes socials i una cinquantena ho van fer a través de Google. I d’aquests usuaris, un 80% van consultar web a través del mòbil, un 15% a través de l’ordinador i la resta amb tauletes.

Aquesta pàgina web realitzada per viure l’escrutini en directe ha estat creada per Oskar Sánchez de l’empresa Sonosmedia.com. A banda dels usuaris que van entrar al web, també va servir per seguir en una gran pantalla l’escrutini en temps real des del col·legi electoral, on va generar una gran expectativa entre tots els presents.

El web, a més, va servir per seguir en directe des de Ràdio Montblanc l’escrutini en temps real, gràcies a l’equip de col·laboradors de l’emissora que estaven repartits per les 9 meses electorals de Montblanc. Gairebé cada 100 vots s’anava actualitzant l’escrutini, generant així emoció fins al final del recompte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp