Els ajuntaments de Montblanc i l’Espluga s’oposen al projecte BCN Solar

Els dos consistoris presenten al·legacions contra la iniciativa que podria instal·lar gairebé 400 hectàrees de plaques fotovoltaiques a la Conca de Barberà i l'Urgell

Els ajuntaments de Montblanc i l’Espluga tampoc veuen amb bons ulls el macroprojecte BCN Solar que podria arribar a ocupar unes 400 hectàrees de la Conca de Barberà i l’Urgell. Els dos consistoris també presentaran al·legacions per frenar la iniciativa, com ja han fet diverses entitats de la zona.

La iniciativa BCN Solar que planteja ocupar unes 370 hectàrees amb plaques fotovoltaiques. Es divideix en dues parts i, sobretot, es concentra a la zona de Passanant i Belltall. Al rebuig d’entitats i col·lectius veïnals, s’hi sumaran també les al·legacions dels ajuntaments de Montblanc i l’Espluga de Francolí. Tots dos municipis estarien afectats per aquest projecte, ja sigui per la instal·lació dels panells solars al terme municipal o bé per les línies d’evacuació. 

En un primer moment, el projecte afectava de ple el terme municipal de l’Espluga amb una gran àrea de panells solars. Ara, però, la nova empresa que l’ha tramitat al Ministeri ha replantejat el dibuix dels parcs.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook