Ràdio Montblanc

Els alcaldes afectats per la riuada es reuneixen a Montblanc per reivindicar l’arribada d’ajudes

També demanen al SOC un pla d'ocupació per treballar a les zones afectades

Els alcaldes dels sis municipis de la Conca de Barberà afectats per la riuada del 22 d’octubre s’han reunit aquest dilluns al Consell Comarcal a Montblanc per fer seguiment de les ajudes que han d’arribar al territori.

Els màxims responsables municipals dels pobles han creat un grup de treball, també amb tècnics municipals i comarcals, per poder donar resposta als ciutadans i demanar l’arribada d’ajudes econòmiques.

El primer que tenen sobre la taula és entregar, abans del 22 de novembre, tots els informes que demanen des de la Generalitat i des de l’Estat per rebre ajudes als municipis. Asseguren, però, que serà més difícil que els particulars rebin subvencions, ja que les bases tenen uns requisits molt específics que fa que no tothom hi pugui optar. L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, explica que “les bases són molt excloents, i com a responsables dels municipis haurem de canalitzar la frustració que tindran molt veïns en no rebre cap ajuda”.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha explicat també que “cada dia que passa veiem més la magnitud de la riuada de fa un mes. Ara el que estem fent és complir els terminis per presentar tots els informes per ajudes de les administracions superiors”.

Entre altres coses, els alcaldes també s’han compromès a parlar amb el Departament d’Agricultura per ajudar a recuperar les comunitats de regants del Francolí. També volen demanar al SOC grups de persones per treballar en les tasques de recuperació del territori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp