Ràdio Montblanc

Els alcaldes de la comarca donen suport a Josep Andreu

El Consell d'Alcaldes es va reunir ahir a l'Ajuntament de Montblanc per aprovar una moció de suport als presos i també a l'alcalde montblanquí

El Consell d’Alcaldes de la Conca de Barberà ha mostrat tot el seu suport a l’alcalde de Montblanc Josep Andreu. Va ser ahir, dimecres, en una sessió de caràcter extraordinari que es va celebrar, excepcionalment, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc.

L’únic punt de l’ordre del dia era l’aprovació d’una moció per denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional i en suport als presos polítics que fan vaga de fam. 

En aquesta moció, també es manifesta la voluntat de contribuir des del Consell Comarcal a fer difusió dels motius que han portat als presos a realitzar aquesta vaga, a la qual Josep Andreu s’hi va sumar la nit de dijous passat.

A més, es fa una crida a la ciutadania, entitats i col·lectius de la comarca que es posicionin a favor dels presos polítics i les seves reivindicacions. Aixñi mateix, s’exigeix l’alliberament dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats.

Els acords d’aquesta moció aprovada pel Consell d’Alcaldes de la Conca de barberà es comunicara, ara, al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, al Govern de l’Estat espanyol, al Tribunal Constitucional, al Tribunal Europeu dels Drets Humans, al Parlament Europeu, a l’Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans i a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a l’Associació de Municipis per la Independència i a l’Ajuntament de Montblanc.

Representants dels diferents grups que conformen el Consell Comarcal van prendre la paraula per agrair el gest de l’alcalde de Montblanc, però, alhora, tots van coincidir que no posés en perill la seva salut. El primer que va agafar la paraula va ser Josep Amill que, des de Convergència i Unió, va donar ànims a Pep Andreu i que va lamentar que s’hagi arribat al punt de les vagues de fam.

Des de la FIC, Magí Trullols va mostrar respecte per la decisió de l’alcalde de Montblanc. També Artur Miró, del PSC, va donar suport a l’alcalde Montblanquí. El torn de paraula el va tancar Magí Baltà, d’ERC, que va destacar que la situació és surrealista.

Al seu torn, Josep Andreu va reiterar que es troba bé i que abandonarà la vaga si la seva salut es veiés afectada.

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, va destacar la situació excepcional del país. Per la qual cosa, amb aquesta moció, pretenien donar suport i caliu a Pep Andreu.

El batlle montblanquí va rebre en diverses ocasions aplaudiments de suport per part dels alcaldes de la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp