Montse Plana/Cedida

Els alumnes de 6è de l’escola Les Muralles i el col·legi de la Mare de Déu de la Serra entrevisten l’alcalde de Montblanc

Ho han fet en el context del Dia Universal de la Infància i des del saló de plens de l'Ajuntament

Els alumnes de 6è de Primària de l’escola Les Muralles i el col·legi Mare de Déu de la Serra han entrevistat el matí d’aquest dimarts, 20 de novembre, a l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Ho han fet al punt de les 11 h. des del saló de plens de l’Ajuntament. L’activitat, organitzada per Ràdio Montblanc a través de la Xarxa de Comunicació Local, amb la col·laboració dels dos centres i l’Ajuntament de Montblanc, s’ha realitzat en el context del Dia Universal de la Infància, que se celebra cada 20 de novembre.

Durant l’entrevista, cada escola ha plantejat 10 preguntes al batlle, unes qüestions que els nens i nenes havien treballat a classe durant els darrers dies i que, aquest matí, han fet arribar directament a Josep Andreu a través d’un total de 20 representants.

Entre les inquietuds dels nens i nenes han sorgit qüestions com el motiu pel qual Josep Andreu es va presentar per ser alcalde, quines són les seves tasques, quina ha sigut la decisió més complicada que ha hagut de prendre, i també d’altres de més disteses, com quin és el seu equip de futbol preferit, quin llibre els recomanaria llegir, a què jugava quan era petit o a quina escola havia anat.

El batlle ha recordat la seva infància, quan jugava a la plaça a jocs com l’arrencar cebes i també ha destacat que no pensava en ser alcalde. A més, ha explicat als nens i nenes que durant el seu temps lliure li agrada llegir, caminar i, durant la tardor, també anar a buscar bolets.

Entre tot allò que l’alcalde ha anat responent als alumnes durant els 50 minuts que ha durat l’entrevista, Josep Andreu ha destacat que cal que estudiïn. “Que no hi hagi cap jove que, com que entra a la política, deixi els estudis, perquè llavors us panediríeu molt. Primer, estudiar i estudiar. Després, si pot ser, tingueu un treball, perquè la política és molt dura”, va remarcar Andreu. L’alcalde també ha posat en relleu que els nens i nenes “sou el futur de la vila”.

El batlle també s’ha emocionat al ser preguntat per si recordava el seu primer discurs com a alcalde. Josep Andreu ha recordat que va ser el maig de l’any 1999 i que, després de prometre el càrrec, va treure la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament de Montblanc.

El Dia Universal de la Infància està dedicat a tots els nens i nenes del món. L’objectiu és donar a conèixer els drets de la infància, conscienciar de la importància de treballar cada dia pel benestar i desenvolupament dels nens i nenes i també és un dia per celebrar tots aquells avenços aconseguits en aquesta matèria.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp