Els amics dels Gegants de Montblanc van de gira a Costa Rica

Per primera vegada, en els seus quasi 30 anys de vida, l'entitat montblanquina va fins el continent americà.

Al llarg d’aquests trenta anys de vida, l’associació montblanquina ha fet actuacions per tot Catalunya i d’arreu d’Europa. En aquesta ocasió, però, l’agermanament amb l’agrupació Cultural Agruca, d’Aserrí (Costa Rica) farà que l’entitat faci el viatge més llarg que han fet mai, a l’altra banda de l’Atlàntic:

Ivan Besora, president dels Amics dels Gegants de Montblanc

Aquest intercanvi va començar a gestar-se abans de la pandèmia, ara fa cinc anys, però tot va quedar aturat per la crisi sanitària. L’entitat costa-riqueña va ser a Montblanc, l’any passat, durant les festes de Sant Maties:

L’any passat va venir a Montblanc el Grup Cultural Aserrí, 15 dies, i ara és el torn dels montblanquins

Un total de 27 components d’Els Amics dels Gegants de Montblanc aniran a fer ballar els Gegants Els Veguers de Montblanc, acompanyats dels Grallers de Costa Rica. Serà del 16 d’agost a l’1 de setembre. Els Veguers van iniciar el seu viatge, però el 7 de juliol i van arribar a Costa Rica, el dia 5 d’agost. Quasi un mes de viatge, a alta mar.

Ivan Besora ens ha explicat com han estat els tràmits per poder enviar els gegants al continent americà

Els Amics dels Gegants de Montblanc seran els convidats d’honor de les festes de San Luís, de Tolosa, però, en total, faran deu actuacions a altres ciutats del país, com a la capital, San José, a heredia, Belén, Alajuelita, Capellades, Grecia o Palmares.

El delegat del Govern de Catalunya a Amèrica Central, el sr. Lleïr Daban, rebrà a la delegació catalana i compartirà l’estada durant els primers dies a Aserrí.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook