Gerard Bosch/EFMR

Els bombers voluntaris de Sarral celebren 30 anys amb la visita del conseller d’Interior

Miquel Buch es va comprometre a dotar de més eines els Parcs de Bombers de Catalunya

El Parc de Bombers Voluntaris de Sarral ha celebrat el seu 30è aniversari. Tot i la pluja d’aquest passat dissabte, ho ha fet amb un matí d’activitats i la visita del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Els Bombers de Sarral compleixen tres dècades de vida amb vitalitat i un equip important de voluntaris, un fet que el seu president, Santi Fornés, reconeixia que és complicat d’assolir. Per celebrar-ho Sarral ha comptat amb la visita del conseller d’Interior de la Generalitat.

Durant els parlaments, Miquel Buch ha destacat la importància del factor humà dels Bombers de la Generalitat i els voluntaris que, assegura, ha estat clau per superar moments complexos. En aquest sentit, el conseller ha reconegut a la Conca de Barberà que els professionals i voluntaris han estat a l’altura de les circumstàncies, per la qual cosa se sent orgullós, i ha admès que potser l’administració no ho ha fet. Per això, s’ha compromès a dotar els parcs de bombers de més recursos i eines.

De fet, el conseller s’ha compromès des de Sarral a dotar de més recursos els Parcs de Bombers de Catalunya. “Tenim un nivell de professionalitat dels Bombers de la Generalitat que és elevadíssim i me’n sento molt orgullós, crec que aquest país se sent molt orgullós de vosaltres”, ha manifestat el conseller, però ha reconegut que des de fa uns quants anys l’administració no ha acompanyat i considera que “la realitat de les eines i les infraestructures no són les que voldríem que fossin”. Per això, s’ha compromès a dotar els parcs de bombers de més recursos i garantir els vehicles i eines necessàries.

Al seu temps, l’alcalde de Sarral ha agraït la tasca dels Bombers Voluntaris de Sarral i el suport de la conselleria en el parc. Josep Amill ha valorat que en l’actualitat no és fàcil aconseguir el compromís altruista de la gent, ja que tothom està molt enfeinat, però ha destacat que és una tasca necessària i important per al municipi i per al conjunt de la comarca.

La celebració ha continuat amb un simulacre d’un rescat d’un vehicle accidentat que ha atret l’atenció de desenes de persones, tot i la pluja. L’esdeveniment ha proposat tallers, jocs infantils i un dinar de germanor. A més a més, també s’hi han pogut veure diversos vehicles i equipaments dels Bombers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp