Ràdio Montblanc

Els comptes de les Festes de la Serra es tanquen amb 36.000 euros de superàvit

La comissió organitzadora va presentar ahir el balanç econòmic de la festa

Els comptes de les Festes de la Serra 2016 s’han tancat amb superàvit. Així ho va explicar aquest dimecres la comissió organitzadora, que va presentar al detall el balanç econòmic de les Festes que van tenir lloc el passat mes de setembre.

El balanç feia públic un superàvit de 36.000 euros. El pressupost de les Festes comptava amb dues partides. Una d’extraordinària de 150.000 euros, que va gestionar de manera íntegra la comissió d’hisenda de les festes, i una altra d’ordinària de 38.000 euros, que és la que cada any s’utilitza per a la Festa Major. Sumades les dues partides, les festes comptaven amb un pressupost total de 188.000 euros.

Gràcies a la contenció pressupostària, el balanç ha estat positiu. De la partida extraordinària, destaca la despesa total que va ser de 168.000 euros, mentre que els ingressos, resultants de la venda de marxandatges, entrades per als espectacles i publicitat ascendeixen a 208.238 euros. Això fa que es tanqui el balanç final amb nombres positius de 39.923 euros.

Pel que fa a la partida ordinària, la despesa va ser de 41.563 euros, 3.500 més dels previstos inicialment. Globalment doncs, tenint en comptes les dues partides, el balanç final es tanca amb un superàvit de 36.000 euros.

El president de la comissió organitzadora, Toni Cartanyà, va destacar que “vam haver de fer molts equilibris però l’esforç ha valgut la pena, la festa ha tingut un resultat positiu socialment i també econòmic, i n’estem molt satisfets”. Apuntava que encara hi ha alguna subvenció pendent de cobrar, i que per tant els números podrien variar lleugerament “però de manera molt poc significativa, són comptes pràcticament definitius.

L’alcalde, Josep Andreu, va felicitar a la comissió de festes per la feina feta assegurant que “s’ha treballat molt per fer unes festes que han tingut un gran èxit econòmic i on tothom s’hi ha sentit a gust”. També es van sumar a les felicitacions els regidors de Festes i Hisenda, que també van participar en la presentació dels comptes.

La presentació dels comptes es va dur a terme abans del ple ordinari del mes de novembre. Al torn de precs i preguntes, el regidor de CDC Cesc Viñas es va preguntar perquè la despesa de les rampes per on va passar la Mare de Déu de la Serra no s’havien inclòs al balanç final. Unes rampes que, segons l’alcalde, van tenir un cost de 32.500 euros.

El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, va assegurar que “les rampes de la processó s’aprofitaran pel pont nou de Montblanc, serà la primera vegada que això passa. L’alcalde va afegir que “no hi ha cap intenció d’opacitat, en una junta de govern es va aprovar”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp