Els Gegants Els Veguers de Montblanc viatjaran a Costa Rica

Els Amics dels Gegants de Montblanc emprenen el repte més important en els seus prop de 30 anys d'història

Els Amics dels Gegants de Montblanc es preparen per al viatge més llarg que han fet mai. D’aquí a pocs dies s’embarcaran per travessar l’Atlàntic durant un mes amb destinació a Costa Rica. El viatge forma part de l’intercanvi cultural dels Amics dels Gegants de Montblanc i el Grupo Cultural Aserrí de San José.

Un projecte iniciat fa cinc anys i estroncat per la pandèmia, però que l’any passat ja va començar a veure la llum amb la visita de l’entitat centreamericana a la Vila Ducal. És un moment històric per a la colla montblanquina i per al món geganter català.

La gira a Costa Rica s’iniciarà a mitjan agost i portarà els geganters Els Veguers de Montblanc a actuar a una desena de municipis, inclosa la capital, San José. Allà seran rebuts a l’Ajuntament i visitaran el Parlament i altres punts com la seu del Casal Català. Tot i que la colla està acostumada a desmuntar i muntar els gegants, reconeixen que aquesta vegada és un repte per les condicions especials del viatge transoceànic.

El periple costa-riqueny dels Amics dels Gegants de Montblanc ha estat possible gràcies a la col·laboració del Casal Català de Costa Rica i la delegació del Govern de Catalunya a Centreamèrica.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook