Josep Ardila

Els més petits protagonitzen el primer dia de Setmana Medieval

Sant Jordi i la Princesa han visitat aquest divendres les escoles

Els més petits han estat els autèntics protagonistes del primer dia de Setmana Medieval a Montblanc. El Sant Jordi i la Princesa, acompanyats del Rei i la Reina, han visitat aquest divendres al matí les escoles i llars d’infants de la vila. Una activitat que, normalment es fa el dia de Sant Jordi, però que enguany s’ha avançat un dia.

Els personatges principals de la festa també han estat un espectadors de luxe a la representació de la Llegenda de Sant Jordi que han fet els nens i nenes de la llar d’infants Els Merlets de Montblanc. Vestits per l’ocasió, els nens i nenes s’han posat en el paper dels personatges de la llegenda i els han interpretat al fossar de la muralla de Sant Jordi, davant d’una gran expectació. L’entrega de la rosa entre Sant Jordi i la Princesa ha estat el moment més emotiu de la representació. S’ha realitzat el sorteig, els cavallers han lluitat contra el drac i Sant Jordi l’ha rematat.

El poble, de fet, ha rebut aquest divendres una gran quanitat de nens i nenes d’arreu de Catalunya que han decidit passar a Montblanc la vigília de Sant Jordi. Es tracta d’una activitat que organitza cada any l’Oficina de Turisme i que té un gran èxit. Els alumnes, que han pogut gaudir d’una visita a Montblanc de la mà dels guies, també han assistit a un espectacle de la companyia Passabarret.

El pregó, tret de sortida oficial
El tret de sortida oficial a la Setmana Medieval es farà, però, aquest divendres a la tarda, amb el preó del caricaturista montblanquí Joan Vizcarra. A la nit, tindrà lloc el correfoc i l’espectacle de la Dracum Nocte, que enguany torna a la plaça de Sant Francesc. Les Nits Malignes, d’altra banda, s’han traslladat al plavelló del Casal Montblanquí, on hi actuaran Esne Beltza, El Son de la Chama i el dj RobaDj’s.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp