Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra resolen un furt a Vilaverd i localitzen una plantació de marihuana

Els investigadors han detingut tres persones, un home pel furt del mobiliari del santuari de la Mare de Déu de Montgoi i una parella per cultiu i tràfic de marihuana

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Valls van detenir el passat 1 de febrer, un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilaverd com a presumpte autor d’un delicte de furt comès l’any 2016. El mateix dia es va detenir un home i una dona, de 39 i 48 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i també veïns de Vilaverd, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant del cultiu i el tràfic de drogues.

La investigació va començar el passat 1 de gener arran d’una denúncia per amenaces on un home acusava a un altre d’haver-lo intimidat amb un ganivet. Un cop comprovat el fet, els agents van poder esbrinar que la disputa s’havia produït per motius sentimentals. Durant les actuacions policials, un dels homes va acusar a l’altra part d’haver comés un furt de mobiliari d’una zona d’esbarjo de Vilaverd i també del tràfic de drogues.

La Unitat d’Investigació es va fer càrrec del cas i va fer les comprovacions per contrastar la informació sobre el furt i el delicte contra la salut pública. Quant al furt, els mossos havien rebut una denúncia a finals de 2016 on s’explicava que algú havia desmuntat i sostret diversos bancs i taules de fusta que estaven al costat del santuari de la Mare de Déu de Montgoi a Vilaverd. Tot plegat, per un valor superior als 3.500 euros.

El passat 1 de febrer, els mossos van detenir l’home de 26 anys com a presumpte autor del furt del mobiliari de Vilaverd. Aquell mateix dia, els investigadors van fer una entrada a la casa del municipi on havien vist que hi havia les fustes sostretes.

Els mossos van recuperar les fustes i van veure que en un magatzem annex hi havia una plantació indoor de marihuana amb 77 plantes, focus de llum, ventiladors i extractors d’aire entre d’altres estris destinats al cultiu intensiu de la droga.

Els investigadors calculen que amb la infraestructura localitzada, els detinguts podien fer quatre collites l’any i que el valor al mercat il·lícit de cada recollida rondaria els 16.000 euros.

Davant d’aquests fets, els mossos van detenir la parella que residia a la casa com a presumptes autors d’un delicte de cultiu i tràfic de drogues.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan siguin requerits davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls que instrueix el cas

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp