Cedida

Els Mossos detenen dues persones per cultivar 1.500 plantes de marihuana a la Conca de Barberà

900 estaven a una nau de Montblanc i la resta al seu domicili de les Piles de Gaià

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria de Valls (Alt Camp) van detenir el passat 17 de desembre, a Piles (Conca de Barberà), un home de 45 anys i una dona de 40 anys d’edat, tots dos veïns de Terrassa i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació del fluid elèctric.

Els fets es van iniciar la nit del passat 13 de desembre quan es va produir un incendi en una nau industrial en desús situada a la partida Roquetes de Montblanc.

Un cop els Bombers de la Generalitat van extingir el foc, dotacions de la Policia Local i agents de la comissaria de Montblanc van fer una inspecció de la nau. A l’interior es va localitzar 901 plantes de marihuana, la majoria de les quals en una fase de creixement molt inicial, distribuïdes en tres sales del recinte.

La nau estava equipada amb focus al·lògens, mecanismes de ventilació i llum amb temporitzadors per afavorir el creixement de les plantes.

A més, tot apunta, que l’incendi es va originar en un comptador que s’havia manipulat amb l’objectiu de defraudar el consum elèctric. Posteriorment, la investigació va permetre localitzar a les Piles de Gaià (Conca de Barberà), el domicili dels possibles titulars de la plantació.

Els agents van comprovar que aquest domicili presentava les finestres tapades i van sospitar que al seu interior podria haver-hi també una altra plantació de marihuana.

Finalment, el passat 17 de desembre es va realitzar una entrada i perquisició al domicili i a l’interior van localitzar una altra plantació de marihuana amb més de 600 plantes, equipada amb un sistema de ventilació i il·luminació per al seu creixement.

Per tot això, es va detenir a les dues persones que hi vivien com a presumptes responsables de les dues plantacions.

Els detinguts, un dels quals amb 41 antecedents policials, van passar el dia 19 de desembre a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció núm. de 2 de Valls i el jutge va decretar per als detinguts la seva llibertat amb càrrecs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp