Mossos d’Esquadra

Els Mossos detenen un veí de Sarral per simular la crema i el robatori del seu vehicle per defraudar l’assegurança

La policia ha imputat penalment dos homes més per la seva implicació a l’hora de perpetrar el frau

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i n’han imputat dos més, veïns de Sarral com a presumptes autors de dues simulacions de delicte i dos delictes d’estafa, un d’ells en grau de temptativa. Els agents els van detenir al passat 19 de novembre a Cabra del Camp. Concretament van detenir un home i van imputar-ne dos més, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 20 i 26 anys, i veïns de Sarral.

El primer fet es remunta al 12 d’abril de 2013. Un home va denunciar que uns lladres havien entrat al magatzem de casa i li havien desmuntat parcialment el seu vehicle per sostreure-li certes peces. Concretament li havien robat les llandes, els discs i les pinces de frens.

El segon fet es va produir el 15 de març de 2014. En aquest cas l’home va denunciar el robatori del mateix vehicle, el qual va ser localitzat hores més tard totalment calcinat a la zona de l’ermita de Sant Jaume de Montagut de Querol (Alt Camp). El denunciant va reclamar a l’asseguradora 23.467 euros, segons el valor estimat que tenia el vehicle.

Arran del segon incident la policia va sospitar del denunciant, ja que abans de que es cremés el vehicle li havien extret el frontal, els amortidors, els seients, les llandes d’aliatge i les rodes.

Després d’una investigació els mossos van descobrir que el primer robatori havia estat una invenció. Un cop denunciat el fet, l’home va vendre les peces per Internet i també va cobrar de l’assegurança una indemnització de 9.217 euros.

Durant la investigació els mossos van esbrinar que les llandes d’aliatge denunciades en el primer dels robatoris havien estat venudes i enviades a Pradoluengo (Burgos), pel mateix propietari.

Pel que fa al segon fet, es va descobrir que dos amics del denunciant l’havien ajudat a planificar i consumar la crema del vehicle.

Després de diverses indagacions es van localitzar diferents peces del vehicle calcinat en un magatzem ubicat a la població del Pont d’Armentera (Alt Camp). El local era propietat d’un dels amics del denunciant i era utilitzat com un improvisat taller per reparar i desballestar vehicles.

Finalment, la investigació va concloure el 19 de desembre amb la detenció del propietari del vehicle. Tot apunta que simulava els delictes per cobrar de les asseguradores, tot i que posteriorment es venia les peces per Internet. També es va imputar penalment com a coautors dels delictes les dues persones que l’ajudaven. Aquestes rebien part del benefici de les vendes de les peces.

El detingut va passar el 21 de novembre a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Valls. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa als dos imputats, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp