Josep Ardila

Els partidiaris del Sí ensenyen múscul en un acte multitudinari a Sant Francesc

Un miler de persones van participar a l'acte del passat divendres

La campanya del Sí a favor del referèndum va fer una demostració de força divendres passat a Montblanc. Els alcaldes de la Conca de Barberà, disposats a cedir locals per votar el proper diumenge, van participar a l’acte, i van entrat simbòlicament a l’antiga església de Sant Francesc amb una papereta que van disposar a una urna, decorada amb clavells.

Sant Francesc es va omplir amb més d’un miler de persones. L’acte va comptar amb la participació de totes les forces polítiques sobiranistes, que van defensar el dret a votar i els arguments del Sí. Com a convidats hi havia el jurista Eusebi Campdepadrós i el montblanquí Joan Anton Font, secretari general de l’Ajuntament de Tarragona i membre actiu de l’ANC.

Pel que fa als partits, en nom d’ERC va parlar l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; en nom del PDeCAT l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell; en nom de la FIC l’alcalde de Santa Coloma, Magí Trullols i en nom de la CUP, Laura Aluja. També va parlar Pere Domènech, exregidor del PSC i Pepe Ardila, exregidor de l’Entesa a l’Ajuntament de Montblanc.

L’ANC, organitzadors de l’acte, van fer una crida a la mobilització en una setmana que s’espera especialment intensa.

L’acte va començar a la plaça Major amb la ballada d’alguns dels elements del seguici festiu montblanquí, i amb un pilar dels Torraires de Montblanc. Amb el cant dels Segadors i crits d’independència, es va tancar un dels actes polítics més multitudinaris de la història recent de la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp