Cedida

Els Pastorets de l’Espluga es retransmetran per primer cop per TAC12

Les representacions es faran el 25 i 29 de desembre a les 18.30 hores al Teatre del Casal i ja es poden adquirir les entrades

Els Pastorets de l’Espluga de Francolí ja ho tenen tot a punt per encarar els propers 25 i 29 de desembre les representacions, que es faran a les 18.30 h. al Teatre del Casal. Enguany, la representació vindrà acompanyada d’algunes novetats. Una d’elles és la retransmissió televisiva, per primer cop, dels Pastorets de l’Espluga. S’enregistrarà la representació del 29 de desembre i s’emetrà per Tac12, per tot el Camp de Tarragona, el dia 1 de gener, en diferents emissions i gràcies al patrocini de Cunicarn, l’Hostal del Senglar, la DO Conca de Barberà i el Casal de l’Espluga.

D’altra banda, enguany hi haurà una nova cançó de les Fúries, amb nova sonoritat i amb un nou cor format per Toni Morlans, Ferran Lozano, Guillem Tierz, Marc Roca, Ramon Biosca, Gemma Roselló, Isabel Vallès i Maria Tierz. D’altra banda, l’equip d’atrezzo i efectes especials ha millorat l’aparició i el vestuari de l’àngel Sant Gabriel, que en aquesta ocasió interpretarà per primer cop la Bruna Ribé, de 10 anys.

Pel que fa a l’orquestra, que acompanya musicalment l’acció dels Pastorets de l’Espluga de Francolí, els 15 músics que la conformen estaran dirigits, enguany, per Diego Calderón, que s’estrena al capdavant de la banda sonora arranjada per Sergi Esparza, a la qual s’hi afegeixen algunes novetats, com l’acompanyament orquestral que Calderón ha preparat pel Ball de Bastons que es pot veure al segon acte. Per primer cop, la colla infantil dels Bastoners de l’Espluga picaran acompanyats de flabiol i orquestra en un fragment de l’anomenat Cant del Poble, on es poden escoltar les melodies dels Segadors i la Santa Espina.

D’altra banda, els Pastorets de l’Espluga donaran continuïtat a una de les seves particularitats: la presència d’animals vius sobre l’escenari. Un recurs que no tots els espectacles d’aquest tipus poden utilitzar. Un any més, el personatge del Jeremies entrarà a escena muntat sobre el seu ruc. El Lluquet i els pastors podran pasturar les ovelles sobre l’escenari, o mercadejar-les al carrer de Natzaret, on aquest any, per primer cop també s’hi podran veure animals.

Signatures de contes i exposició dels originals
La presentació del conte ‘Els Pastorets i la samarra d’en Getsè’ ha estat una de les novetats d’aquest any. El conte ja es comercialitza a les llibreries de tot Catalunya. També es podrà comprar els dies 25 i 29 de desembre durant les representacions dels Pastorets de l’Espluga.
 
Els dos dies, a més, es podrà visitar al vestíbul del Teatre del Casal, l’exposició de les il·lustracions originals del reconegut dibuixant Joan Vizcarra, autor de les pàgines il·lustrades del conte, inspirades en els Pastorets de l’Espluga. Els dibuixos estan a la venda per al públic en general.
 
El 29 de desembre, des de les 17.30 h. i fins les 18.30 h. i també al final de la representació, Joan Vizcarra i David Ortín, autors del conte, tornaran a l’Espluga per signar exemplars. Ho faran al mateix vestíbul del teatre.

Entrades a la venda
Des d’aquest mateix dilluns, 10 de desembre, ja estan a la venda les entrades a l’Oficina de Turisme de l’Espluga al preu de 12 euros. Els infants fins a 5 anys tindran l’entrada gratuïta i els de 6 a 14 anys, a 8 euros. Els socis del Casal podran adquirir-la a 10 euros. Els espectadors també podran reservar les localitats a través del telèfon 977 871 220. A més, el mateix dia de la representació es podran comprar entrades a taquilla una hora abans de l’espectacle.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp