Ràdio Montblanc

Els professionals dels CAP de la Conca de Barberà s’adhereixen a la vaga

Els metges reclamen amb aquesta protesta, iniciada ahir i amb durada de cinc dies, que es pugui disposar de més temps per a cada pacient

Els professionals dels Centres d’Atenció Primària encaren avui, dimarts 27 de novembre, la segona jornada de vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya, amb la previsió que s’allargui fins divendres. Una vaga que s’està realitzant a tot el territori, i també a la Conca de Barberà, on ahir el seguiment estava sent del 100% al CAP de Montblanc. Així, només s’ofereixen serveis mínims als consultoris de la capital de la comarca i a l’Espluga. L’activitat és com la dels dies de guàrdia.

El que reclamen els professionals dels Centres d’Atenció Primària amb aquesta vaga és que els metges atenguin un màxim de 28 persones per dia. Per tant, reclamen la fi de les retallades a sanitat  i que els metges puguin disposar de més temps per a cada pacient, ja ara asseguren que diàriament poden arribar a atendre una quarantena de persones.

Per ara, la vaga s’ha convocat per cinc dies, és a dir, fins aquest divendres. Mentrestant, segueix la mediació entre el sindicat de metges i l’Institut Català de la Salut. Una reunió que diumenge passat va acabar sense acord i que ahir, dilluns, a la tarda es va reprendre, però sense arribar a cap entesa, per la qual cosa, la vaga es manté.

Pel que fa al seguiment de la vaga, el sindicat el situava, ahir, en el 66% i del 77% a la concertada al Camp de Tarragona, mentre que l’Institut Català de la Salut fixava, ahir a la tarda, el seguiment en un 40% i sense provocar incidències importants.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp