Torraires de Montblabc

Els Torraires de Montblanc tanquen temporada amb el tres de set i pilar de cinc

L'última actuació la van fer dissabte a Cambrils, durant la V Trobada de Colles del Sud, i la van completar amb un dos de sis

Els Torraires de Montblanc han tancat temporada i ho han fet amb tres castells intentats, tres de descarregats. Els Torraires van descarregar dissabte, a Cambrils durant la V Trobada de Colles del Sud, el tercer tres de set de la temporada, una xifra que mai a la seva història havien aconseguit en un sol any. Els de la camisa grana van començar amb un dos de sis, que també era el tercer de la temporada. A la segona ronda, van encarar el tres de set, que van enlairar després d’un peu desmuntat. Tot i que la mida era una mica més oberta de l’habitual, es va anar bastint amb tranquil·litat i un molt bon treball dels castellers va permetre completar-lo.

Però els objectius del dia encara no havien acabat: els Torraires volien revalidar el pilar de cinc que ja havien aconseguit per la festa major de Montblanc. Després de saldar la tercera ronda amb el tres de sis amb el pilar, la colla va demostrar el seu bon moment de forma amb el pilar de cinc, que arrodonia una gran actuació (la segona millor de les que es van veure a plaça) i una gran temporada.

En una diada amb set colles convencionals (més la Muixeranga de Sueca i els Castellers de la Il·lusió com a convidats especials), els Xiquets de Cambrils es van anotar els millors registres, amb el tres i el quatre de set, el dos de sis i el pilar de cinc. També van alçar el tres de set els Xiquets de Vila-seca, mentre que els Brivals de Cornudella hi feien el pilar de cinc com a màxima construcció. Els Castellers de Tortosa, els Xiqüelos del Delta i els Xiquets d’Alcover van fer-hi castells de sis.

Si bé la temporada amb Ivan Lozano com a cap de colla ha deixat uns resultats molt positius, assolint els millors castells dels últims anys i amb una sola caiguda, encara ha quedat alguna cosa pendent. I és que la colla feia setmanes que treballava intensament un quatre de set que hauria portat a plaça dissabte si no hagués estat per un volum de camises massa baix. La temporada vinent, doncs, el repte serà augmentar el nombre de castellers per aconseguir que la colla de la Conca pugui consolidar els castells de set, tal com ja va fer-ho a finals de la dècada dels noranta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp