Josep Ardila

Els veïns de la plataforma demanen al ple un ampli debat sobre les antenes

Van participar al ple d'aquest dilluns, on el consistori va reiterar la idea de fer una consulta

La polèmica de les antenes de telefonia mòbil va tornar a centrar bona part del debat al plenari municipal d’aquest dilluns. De fet, representants de la Plataforma per la moratòria i allunyament d’antenes de telefonia mòbil a Montblanc va intervenir quan es va donar el torn de paraula al públic.

El tema es va debatre a instàncies de CiU a través del regidor Marc Vinya, que va preguntar a l’equip de govern sobre la qüestió. Vinya va recordar que «els veïns van demanar un ampli debat tècnic sobre aquest tema, però l’Ajuntament només va fer una xerrada que no va en la línia del que ells demanaven », i va criticar que «una convocatòria d’un dia per l’altre no era el més efectiu».

El regidor convergent va lamentar que «durant l’acte es parlés de capacitat de manipulació de la plataforma veïnal» i va afegir que «des del moment que tenen una preocupació, titllar de persones amb capacitat de manipulació, ho veig lamentable». Des de l’equip de govern, Francesc Benet va remarcar que «nosaltres vam dir que havien tingut una actitud bel·ligerant, no de manipulació, això no ho hem dit mai».

Benet també va remarcar, durant la seva intervenció, que «l’empresa Vodafone té dret a instal·lar l’antena des del mes d’agost, nosaltres ho hem intentat frenar, però no està al nostre abast». També va recordar que «aquesta situació avança en paral·lel a informar a la ciutadania», i que «la xerrada de l’altre dia va ser un acte informatiu, no l’únic, en farem més, i si hi ha suggeriments els escoltarem».

Per la seva banda, l’alcalde, Josep Andreu, va tornar a remarcar que «adoptarem una postura radicalment democràtica i celebrarem una consulta per decidir quin model d’antenes de telefonia mòbil volem». Assegura, però, que «ho farem si els veïns accepten el resultat que surti, i em comprometo a respectar el resultat. Si surt que no, ho assumirem, encara que siguem l’únic poble de Catalunya on passi això».

Des de la CUP, Laura Aluja va destacar que «el model de la nostra formació és el d’una telefonia propera als nuclis urbans perquè el receptor no tingui tanta potència, però sempre consensuat amb la ciutadania, aquí s’han comès errades de no parlar abans amb els veïns».

Els veïns també van participar ahir al debat. Un d’ells va destacar que «nosaltres en cap moment hem dit que no acceptarem el resultat d’una consulta, només hem dit que volem informació, com més millor», i afegia que «volem trobar la millor solució per Montblanc, i serem els primers d’acceptar qualsevol decisió». Els veïns van tornar a demanar, novament, un ampli debat sobre la qüestió, amb experts en sanitat.

Després del debat mantingut durant el plenari, veïns i Ajuntament es van emplaçar a tornar-se a trobar passades les festes de Nadal. «Demanarem que vinguin els veïns a l’Ajuntament per tornar-ne a parlar», va concloure el batlle montblanquí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp