Josep Morató/Ricard Peña

Emocionant acte de cloenda per tancar una nova Setmana Medieval d’èxit

El Conseller Felip Puig va participar ahir a l'acte de tancament de la festa

La Setmana Medieval va tancar aquest diumenge un nova edició d’èxit. L’acte de cloenda, ‘Sant Jordi. L’endemà’, va aconseguir emocionar als presents, representant el desenllaç entre Sant Jordi, la Princesa i el poble de Montblanc l’endemà de matar al drac. Era la primera vegada que es representava aquest moment poc conegut de la llegenda de Sant Jordi que Joan Amades va situar a la capital de la Conca de Barberà.

El comiat entre el Sant Jordi i la Princesa va fer caure la llàgrima a molts dels presents a l’acte que va servir per tancar la 28ena edició de la Setmana Medieval, que ha tornat a ser tot un èxit de visitants. El president de l’Associació Medieval, Joan López, va voler agrair l’esforç “de tots i cada un dels que participen a la festa. Aquesta festa és tant màgica que converteix a un carabasser en Rei, a la dona del ‘planchista’ en la més reina de totes, i al petit dels Pallissó i a l’Ester en personatges de llegenda”.

A l’acte també hi va participar el conseller d’ocupació de la Generalitat, Felip Puig, que va rebre una espesa de ferro forjat que l’acredita com a soci d’honor de l’Associació Medieval. Puig va lloar la tascar de la junta i de tot el poble per fer aquesta festa any rere any.

Durant el seu discurs, Joan López també va destacar que “després de la regulació que hem fet amb el mercat, ara caldrà fer-ho amb les tavernes, són necessàries però no tot s’hi val, però la regulació d’aquest any és una autèntica declaració d’intencions”. López també ha volgut fer una pinzellada a la visita inesperada d’inspeccions a parades, restaurants i a la pròpia associació. “Enguany hem aprés a atendre convidats inesperats que arriben per sorpresa al sopar medieval. Siguem tots molt prudents i no senyalem a ningú, segurament no ens farà cap bé, ara bé, siguem intel·ligents i endrecem el que calgui”. Va acabar dient que “amb la feina que fem estem convençuts que la cultura és una estructura d’estat”.

Una nova edició d’èxit
La Setmana Medieval d’aquest any ha estat, novament, una història d’èxit. El temps ha respectat, tot i la pluja del darrer dia, i això ha fet que tots els actes s’hagin pogut dur a terme sense problemes. La representació de la Llegenda, l’acte més multitudinari, va aplegar 3.000 espectadors al Foradot, que es van sorprendre amb les noves projeccions a la muralla, la gran novetat d’aquest any.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp