Ràdio Montblanc

Es crea una comissió per començar a preparar les Festes de la Serra 2016

Es faran del 2 a l'11 de setembre i ja s'han previst més d'una cinquantena d'actes

Les Festes de la Serra 2016 comencen a caminar. Ja s’ha creat una comissió de treball que ha començat a perfilar els actes de les festes extraordinàries de l’any vinent, que probablement es faran del 2 a l’11 de setembre. De fet, ja s’ha començat a configurar l’estructura de la festa i s’han previst més d’una cinquantena d’actes.

Toni Cartanyà encapçalarà com a president una comissió integrada per una desena de persones. A la comissió general també hi haurà Natàlia Moruno, Núria Griso, Anna Fuguet, Josep Maria Cortés i Iban Casanovas. El regidor Oriol Pallissó serà l’encarregat de la comissió de festes, Santi Porta encapçalarà la de participació ciutadana, Maria Dolors Mestres la de cultura i esports, Àngel Torija la religiosa, Francesc Mateu la comissió d’hisenda i Josep Ardila la comissió de comunicació. Després, cada una de les comissions s’obrirà a la participació dels montblanquins i montblanquines que vulguin treballar per les festes.

La comissió de les festes s’ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa a l’Ajuntament. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de convertir en decennals les festes, tenint en compte que les darreres festes ja s’han fet cada deu anys, les del 1996 i les del 2006, i ara les del 2016. L’alcalde també ha destacat que aprofitant les festes, es vol acabar de dissenyar la Casa del Seguici i l’Espai Sant Jordi al claustre de Sant Francesc, i ha destacat que s’està negociant el conveni amb el Casal Montblanquí per utilitzar el pavelló per les festes i fer-ne obres de millora.”Són millores que no es poden fer cada any, però si cada deu anys aprofitant les festes”, afegeix.

El president de les festes, Toni Cartanyà, ha destacat els tres grans eixos de les festes. D’una banda, mantenir l’eix central de la festa major montblanquina els dies 7, 8 i 9 de setembre, i potenciar-los amb actes propis de les Festes de la Serra. “Farem una festes amb seny, sense tirar la casa per la finestra, però més espectaculars que una festa major normal”, ha explicat. També es faran actes extraordinaris que només tindran lloc quan es facin festes de la Serra, com ara un gran acte literari, a més dels actes que es facin entorn la Mare de Déu de la Serra.

Des de la parròquia, el plebà de Montblanc, Mossèn Simó Gras, ha destacat que “estarem al costat de les festes per destacar la importància de la Mare de Déu de la Serra, han de ser unes festes per festejar la imatge de la patrona de la vila. Ens posem al servei de les festes”.

El regidor de festes, Oriol Pallissó, ha fet una crida a la participació “perquè la gent de Montblanc sigui partícip de les festes”. Assegura que “a la comissió de festes volem incorporar molta gent i d’edats diferents per fer una festes a gust de tothom”.

Per participar de les comissions es pot enviar un correu a festesserra@montblanc.cat o bé inscriure’s a l’Oficina de Turisme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp