Ràdio Montblanc

Es posa en marxa el desviament voluntari de camions entre Montblanc i Lleida

Des d'avui es bonifica als vehicles pesants de quatre eixos o més que passin per l'AP-2 i no per la N-240

El desviament voluntari de camions de la N-240 a l’AP-2 s’ha posat en marxa aquest dimarts. Des d’avui, el peatge de Montblanc a Lleida estarà bonificat al 50% per als vehicles pesants de quatre eixos o més.

La mesura, però, s’ha posat en marxa enmig de l’escepticisme dels transportes. Mentre molts no sabien que ja s’havia posat en marxa, d’altres asseguren que continuaran utilitzant la N-240 per anar fins a Lleida. “No deixa de ser un reajustament dels peatges, però és una decisió que queda coixa”, ha explicat Jordi Besora, de l’empresa Transports Besora de Montblanc a Ràdio Montblanc. Assegura que “bona part de la fota de vehicles és de menys de quatre eixos, i per tant aquests no es veuen bonificats, queda coixa la mesura”. Destaca que “està bé que hi hagi una rebaixa al tram de l’autopista, però el que caldria és alliberar aquest tram d’autopista”.

Besora destaca que “segons el tipus de càrrega, valorem si el camió passa o no per l’autopista. Tot i la rebaixa del 50%, ho farem com fins ara, si no és necessari assumir-lo no ho farem”.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, també va destacar fa uns dies que “si no és amb un caràcter obligatori això no funcionarà”. Posa com a exemple el tram entre Fraga i Alfajarín, on es va posar en marxa la mesura sense resposta, i destaca que “s’ha d’anar cap a la vinyeta europea”.

El Consell de Ministres va acordar posar en marxa la mesura en diversos trams de carreteres de tot l’Estat, entre ells el tram Montblanc-Lleida, destinada a camions de quatre o més eixos. En el cas de Montblanc, des de ministeri asseguren que se’n podrien veure beneficiat prop de 145.000 vehicles pesants i que l’estalvi seria de 5,85 euros per vehicle i recorregut. També destaquen que els transportistes que optin per anar fins a Lleida per l’AP-2 s’estalviaran fins a 16 minuts de conducció.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp