Ràdio Montblanc

Es presenta ‘Carnavalània’, la festa montblanquina amb més disbauxa

La festa de Carnaval d'enguany tindrà lloc del 10 al 13 de febrer

Montblanc ja ho té tot a punt per viure la festa amb més disbauxa de l’any, el Carnaval. Enguany s’ha rebatejat la festa amb el nom de ‘Carnavalània, República de la disbauxa independent’, fent una simbiosi entre els “ànies” que porten moltes de les fires que se celebren a Montblanc (com Terrània, Clickània o Safrània) i Tabàrnia, un dels mots que s’ha fet més popular les darreres setmanes.

El carnaval consolida enguany els canvis que s’han anat fent els darrers tres anys. “Durant aquest temps hem anat fent canvis i introduint millores, cada any l’actuació de cada una de les colles a la plaça de Sant Francesc és més lluïda”, explica el regidor de festes, Oriol Pallissó.

Els actes començaran el divendres 9 de febrer, amb el carnaval que organitzen les escoles de la vila. Els actes grans arrencaran, però, l’endemà dissabte al matí, amb el vermut musical que organitza la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, i la rebuda de Sa Majestat Carnestoltes XL. Anirà acompanyat de la Bandarra Street Orquestra pels diversos carrers de la vila i a la 1 del migdia arribarà a la plaça Major, on es farà la lectura del manifest, que podreu seguir en directe a Ràdio Montblanc. Acte seguit tindrà lloc la tradicional xeringa montblanquina.

A la tarda la gran rua de carnaval arrencarà a les 6 de la tarda, i acabarà a la plaça de Sant Francesc, on totes les colles participants tindran el seu moment de lluïment. I la nit acabarà al pavelló del Casal Montblanquí, amb el sopar de carnaval que servirà el restaurant La Canal 2 a un preu de 15 euros els adults i 8 euros els infants.

Després del sopar arribar la festa nocturna, amb els Dj’s. Mikado, Energy, Enredu i Marsal Ventura. El preu de l’entrada a la festa és de 5 euros. I aquesta mateixa nit, cap a la 1 de la matinada, es farà l’entrega dels tres primers premis de cada categoria de la rua.

Els actes del Carnaval 2018 es tancaran dimarts amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes, la lectura del testament i el repartiment de la resta de premis de la rua.

Programa d’actes

Divendres, 9 de febrer
A les 3 de la tarda, FESTA DE CARNAVAL, al pati de l’Escola Les Muralles amb el tema d’aquest 2018 “Pintors Famosos”.
A 2/4 de 4 de la tarda, RUA DE CARNAVAL de les nenes i nens del col·legi Mare de Déu de la Serra. Recorregut fins a la Plaça Major.
A 2/4 de 4 de la tarda, RUA DE CARNAVAL de les nenes i nens de la Llar d’infants Els Merlets acompanyats dels pares i mares (berenar pels nens). Recorregut fins a la Plaça Major.

Dissabte, 10 de febrer

A 2/4 de 12, a la plaça de Sant Miquel, VERMUT MUSICAL a càrrec de Dj Carlos Isse. Organitza: Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc.
A les 12 del migdia, a la plaça de Sant Miquel, REBUDA DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES XL i rua pel Carrer Major, Carrer Ribé i Plaça Major. Acompanyat de la Bandarra Street Orkestra i actuació de la comparsa guanyadora de l’any passat.
A la 1 del migdia, a la Plaça Major, ARRIBADA I LECTURA DEL MANIFEST DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES
Tot seguit, a la Plaça Major, POPULAR XERINGA MONTBLANQUINA, a la Plaça Major. S’avisa, qui no vulgui pols que no vagi a l’era. Es mullarà a tothom incloses les velletes amb bastó i els que estan refredats. Amb la col·laboració del CAU de Montblanc i Protecció Civil.
A les 6 de la tarda, sortint de l’escola Les Muralles, GRAN RUA DE CARNAVAL CONCURS DE CARROSSES I COMPARSES Recorregut: Sortida de l’escola Les Muralles, Avinguda Doctor Folch, Muralla de Sant Jordi, Muralla Sant Francesc, Muralla Santa Tecla, Plaça Santa Anna, Carrer Major, Carrer Miquel Alfonso, Avinguda Manel Ribé, Carrer Mare Vedruna, Plaça Sant Francesc.
En arribar a la plaça de Sant Francesc, “PASSAREL·LA” DE LLUÏMENT DE CARROSSES I COMPARSES, i fi de festa conjunta. Primer premi gentilesa Aviram Moix de 300 €. Segon premi gentilesa G-Perruquers 150€.
A 2/4 de 10 de la nit, al Pavelló del Casal SOPAR DE CARNAVAL Preu del tiquet: 15€ adults – 8€ menú infantil. Venda de tiquets a la Canal 2. Durant el sopar és faran diferents sortejos gràcies als establiments col·laboradors.
A les 12 de la nit, al Pavelló del Casal GRAN FESTA DE CARNAVAL El millor remember de Dj Mikado i Dj Energy, rumba i mestissatge a càrrec de Dj Enredu i final de festa amb el famós Dj i Locutor MARSAL VENTURA. Preu entrada: 5€. Venda a la Canal 2.
Aproximadament a la 1 de la matinada, REPARTIMENT DELS 3 PRIMERS PREMIS de cada categoria de la rua.

Dimarts, 13 de febrer
A les 7 del vespre, a Sant Francesc, ENTERRAMENT DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES XL Lectura del testament, repartiment de premis i fi de festa. A càrrec de la companyia de teatre FILA 0 de Montblanc

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp